GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Ağustos 2024 Salı 09:46

İsmi yanlış yazıldı, 10 yıldır kayıp: Katil İzmir'de iddiası!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, 10 Ocak 2014 günü bir kişinin öldürülmesi ile ilgili olarak aranan Hells-Angels adlı çetenin başkanı İbrahim Halil Karadağ, 10 yılı aşkın süredir yakalanamadı. Katilin İzmir'e yerleştiği ve otomatik silahla poz verdiği iddia edildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de polis, arananlar listesini güncellerken cinayet şüphelisi olarak aranan İbrahim Halil Karadağ'ın, otomatik silahla verdiği pozu da yayımladı. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan, uluslararası arama emriyle aranan İbrahim Halil Karadağ'ın İzmir'e yerleştiği belirtiliyor.

İKİ TANE İSMİ VARMIŞ
Almanya'nın arama emrini "Halil Karadağ" diye düzenleyip Türkiye'ye bu şekilde gönderdiği öğrenildi. Aranan şahsın bir dönem yakalandığı, ama başka bir ismi de olduğu belirlenince, "Bu o değil" denilerek serbest bırakıldığı ifade edildi.

İade konusu yıllardır Almanya ile Türkiye arasında hikayesine dönmüş durumda. Şahısın Türk vatandaşı olduğu ve yakalanması halinde, Almanya'daki suçu nedeniyle Türkiye'de yargılanabileceği belirtiliyor.

İKİ TARAF FARKLI KORUŞUYOR
Türk tarafının, bir ara Almanya'ya yazıp "Bize doğru ismi bildirin" dediği, Almanya'nın bu kez doğru ismi verdiği ama sonucun alınıp alınmadığı ise henüz bilinmiyor.

Türkiye ise doğru ismin verilip verilmediği konusunda bir bilgi alabilmiş değil.

Bilinen tek şey, Berlin Polisi'nin 10,5 yıldır, Almanya’da Hells Angels (Cehennem Melekleri) adlı Türk motosiklet çetesinin liderini halen aramaya devam ettiği. (Sözcü)