GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
9 Ekim 2024 Çarşamba 16:45

İşletmelere nargile ve tütün denetimi!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, nargile, tütün ve tütün mamulleri satış yapılan yerler ile kapalı mekanlarda tütün mamullerinin kullanımına yönelik denetim yapıldı. 5 işletmede yapılan denetimlerde kurallara uymadıkları tespit edilen 2 işletme hakkında cezai işlem yapılmak üzere tutanak tutuldu.

Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilgili kurumlarla birlikte Marmaris genelinde nargile ve tütün denetimi başlattı. Yapılan denetimlerde 2 işletmeye cezai işlem uygulandı.

Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü halk sağlığını tehlikeye atacak uygulamalara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ekipler bu doğrultuda Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü , Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Marmaris Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü görevlilerinden oluşan komisyonla Marmaris genelinde nargile satışı yapılan işletmelere yönelik denetim başlattı. Kısayalı ve Uzunyalı bölgesinde yapılan denetimlerde, nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi ve kapalı alanda tütün mamullerinin içilip içilmediği kontrol edildi. 5 işletmede yapılan denetimlerde 2 işletme hakkında cezai işlem yapılmak üzere tutanak tutuldu. Denetimlerin önümüzdeki günlerde başka bölgelerde sürdürüleceği bildirildi.(DHA)