GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
29 Temmuz 2020 Çarşamba 14:15

Işılay Saygın unutulmadı

Türkiye'de ilkleri başarmış devlet eski bakanlarından Işılay Saygın ölümünün birinci yılında düzenlenen bir dizi program ile anıldı.

Adının yaşatıldığı Buca Belediyesi Işılay Saygın Gençlik Merkezi'nde düzenlenen tören öncesi ilk olarak, Saygın'ın anısına lokma dağıtıldı. Sağlığında genel başkanlığını yaptığı Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği(IWSA) tarafından organize edilen anma etkinliklerinde ilk olarak kabir ziyareti gerçekleştirildi. Emekli Kaymakam ve Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren, Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülay Bozkuş, Senem Kızak, eski dostları , gazeteciler , dernek üyeleri ve akrabaları törendeki yerini aldı.

Hayatı boyunca Türk siyasetine ve kadının toplumdaki konumunun yükseltilmesi ile ilgili yaptığı bakanlık ve belediye başkanlığı dönemindeki icraatları ile dikkat çeken Saygın, için IWSA Genel Başkanı Jale Gelgör, bir konuşma yaptı. Gelgör, "Işılay Saygın toplumun her kesimine özellikle de kadınlar ve çocuklara devletin şevkat elini uzatmış bir isimdir. Bizlerde dernek olarak onun yaptıklarının takipçisiyiz. Vatanına ve milletine adanmış bir ömür yaşadı. Şimdi ise çıkarttığı çağdaş yasalar, eğitim kurumları ve vizyonu ile aramızda yaşamaya devam etmektedir" dedi. Konuşmaların ardından Saygın'ın hayatının anlatıldığı filmin sonrası törenler son buldu.