GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Eylül 2019 Pazartesi 09:21

Işılay Saygın ismi önerilmişti... Çevik Bir kaldı, Kasaplar Meydanı değişti

Buca Belediyesi’nin önerisiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gündemine gelen eski Devlet Bakanı Işılay Saygın’ın isminin Çevik Bir Meydanı’na verilmesi kabul edilmedi. Önerge, Büyükşehir’de “yaşadığı ve hizmet verdiği yere yakınlığı” gerekçesiyle Kasaplar Meydanı’na çevrildi.  Simge meydanın ismi kısa sürede değişecek.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’nin siyasi ve ekonomik tarihinde önemli bir yer tutan 28 Şubat sürecinin önemli isimlerinden birisi olan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir’in İzmir’in Buca İlçesi’nde bulunan meydandaki isminin değiştirilmesiyle ilgili süreç devam ediyor. Buca’da yıllardır “Çevik Bir Meydanı” olarak anılan alana geçtiğimiz günlerde Buca Belediyesi’nin meclis toplantısında “Işılay Saygın” ismi verilmesi önerilmişti. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlığında toplanan belediye meclisi eski Devlet Bakanı ve İzmir’in simge ismi Saygın’ın yaşadığı evin bulunduğu sokağa isminin verilmesini kararlaştırdı. Ardından, Çevik Bir Meydanı için ise ortak temenni bildirisi yayınlanarak son karar için Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.

Buca’dan gelen öneriyi değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili ihtisas komisyonları Çevik Bir Meydanı’nın isminin değişmesini uygun bulmadı. Komisyon, bunun yerine “yaşadığı ve hizmet verdiği yere yakınlığı” gerekçe göstererek Buca Kasaplar Meydanı’nın isminin değiştirilmesine karar verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda düzenleme yaparak altına otopark inşa ettiği meşhur Kasaplar Meydanı yeni karar ile Işılay Saygın Meydanı olacak. Çevik Bir ismi ise kaldırılmayacak. Karar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin onayından sonra kısa sürede uygulanacak.