GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Ocak 2023 Cuma 11:11

İSİG Meclisi'nden en kara rapor... 1 yılda 87 can!

İSİG Meclisi'nin açıkladığı verilere göre geçtiğimiz yıl İzmir'de 87 işçi alınmayan iş güvenliği önlemlerinden dolayı yaşamını yitirdi. İzmir, İstanbul'dan sonra en fazla ölümlü iş kazasının yaşandığı kent oldu.

EGEDESONSÖZ - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi 2022'ye dair raporunu yayımladı. Haber taramaları, işçiler, işçi aileleri ve işyeri hekimlerinin verdiği bilgiler doğrultusunda hazırlanan apora göre geçtiğimiz Aralık ayında ülke genelinde 181, yıl genelinde ise bin 843 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren işçilerin 108'i kadın, 64'ü çocuk ve 90'ı göçmen/mülteci olarak kayıtlara geçti.

Yaşamını yitiren işçilerin 374'ü inşaat, yol, 359'ü tarım, orman, 220'si taşımacılık, 105'i madencilik, 101'i metal ve 99'u ticaret iş kollarında çalışıyordu. Ölüm sebeplerinde ilk sıralarda servis kazaları, ezilme, göçük ve yüksekten düşme yer aldı.

İZMİR 2'İNCİ SIRADA!
Raporda yer alan verilere göre İzmir'de sadece Aralık ayında 16 işçi alınmayan iş güvenliği önlemlerinden dolayı hayatını kaybetti. Yıl genelinde ise bu rakam 87'ye ulaştı. Aralık ayı en fazla işçi ölümlerinin yaşandığı ay oldu. Sadece 30 Aralık günü yaşanan iş kazalarında 9 işçi yaşamını yitirdi. Bornova'daki bir tower şantiyesinde vincin devrilmesi sonucunda 6 işçi hayatını kaybetmişti.