GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Kasım 2022 Perşembe 13:25

İSİG Meclisi açıkladı… Ekmek parası uğruna 66 can!

İSİG Meclisi’nin açıkladığı rapora Ekim ayında İzmir’de 6 işçi çalışırken alınmayan iş güvenliği önlemlerinden dolayı yaşamını yitirdi. Yıl genelinde İse İzmir’de 66 işçi hayatını kaybetti.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Ekim ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Haberlere, işçi ve işyeri hekimlerinin verdiği bilgilere dayandırılarak oluşturulan rapora göre Ağustos ayında 158 işçi alınmayan iş güvenliği önlemlerinden dolayı çalışırken öldü. Yıl genelinde ise hayatını kaybeden işçi sayısı bin 521’e çıktı.

Yıl genelinde en fazla ölümlü iş kazaları tarım, inşaat, taşımacılık, metal ve büro iş kollarında yaşanırken ölüm sebeplerine göre ilk sıralarda trafik, servis kazalarında, ezilme, göçük ve düşme yer aldı. Bin 521 işçinin 90’ını kadın işçiler oluştururken 54 çocuk da çalışırken hayatını kaybetti. Yine rapora göre 80 göçmen ve mülteci işçi de çalışırken öldü.



Yıl genelinde en fazla iş cinayeti 212 ölümle İstanbul’da yaşanırken, İzmir ise 66 ölümü iş kazası yaşandı. Ege Bölgesi’nde yer alan Muğla’nın ise 49 ölümle üçüncü, Denizli’nin 46 ölümle 6’ıncı sırada yer alması dikkat çekti.

Ekim ayında en fazla iş cinayeti ise maden faciasının yaşandığı Bartın’da oldu. 41 işçi ölümü ilk sırada Bartın yer alırken İzmir 6 ölümle üçüncü sırada yer aldı.