GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Şubat 2016 Çarşamba 20:26

IŞİD davasının ikinci duruşmasında 4 tahliye

İstanbul'daki 11'i tutuklu 96 sanığın yargılandığı IŞİD davasında mahkeme, 4 sanığın serbest bırakılmasına karar verdi.

Terör örgütü IŞİD içerisinde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla 11'iu tutuklu 96 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün yaptı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 7 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşma, tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınmasıyla başladı.

Sanıklardan Enes Yelgün "Oy kullanmam, askerlik de yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum. Biz 2007'den beri aynı iddialarla karşılaşıyoruz. Biz burada inandığımız şeylerle yargılanıyoruz. Bu inancımızı terk etmediğimiz sürece de yargılanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Sanıklardan Lokman Akar da benzer ifadeleri kullandı. Mahkeme başkanının oy kullanıp kullanmadığına ilişkin sorusuna Akar, "Oy kullanmadım. Askerlik yapmadım çok şükür. Bedelli yaptım. Bu ülkeye askerlik yapmanın doğru olmadığına inanıyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı Civelek'in "IŞİD'i bilir misin. Fikirlerini benimser misin '' sorusunu sanık Akar "Televizyonlardan bilirim. Çok fikirlerini bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim" şeklinde yanıtladı. Bunun üzerine mahkeme başkanının "İŞİD Müslüman mı?" sorusuna sanık Akar, "Neden soruyorsunuz Tanımıyorum, Müslüman'dır inşallah" cevabını verdi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, 4 sanığın tahliyesine karar verdi.

Örgüt lideri olduğu ileri sürülen Halis Bayancuk'un da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 96 sanığın yargılandığı davada sanıklar "terör örgütünü yönetmek ve üye olmak" gibi suçlardan 7.5 yıl ile 22.5 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasıyla yargılanıyor.