GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2024 Salı 12:47

İşçi ve memurlara kötü haber... Gelenek bozulmadı!

Karşıyaka Belediyesi’nde uzun süredir devam eden maaş ve ikramiye problemi yeni döneme de yansıdı. Belediyenin yeni başkanı Yıldız Ünsal döneminde memurlar sosyal denge tazminatını alamazken Personel A.Ş bünyesindeki işçilere 10 bin TL yatırıldı. Belediyenin en büyük şirketi Kent A.Ş’deki işçiler ise henüz maaş alamadı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yeni dönemde Karşıyaka’yı emanet ettiği Belediye Başkanı Yıldız Ünsal kadro çalışmalarına başladı.

Göreve geldikten sonra ilk iş olarak belediyede emekli olmasına rağmen çalıştırılan bazı isimleri işten çıkartırken hafta başında atamalar yaptı. Yıldız Ünsal, eski Başkan Tugay’ın görevlendirdiği Başkan Yardımcısı Berkhan Alptekin ile devam kararı alırken eski İmar ve Fen İşleri Müdürü Ayşem Fatma Özzambak’ı başkan yardımcısı olarak atadı. Yıldız Ünsal ayrıca yeni dönemde meclis üyesi yaptığı kimya ve kozmetik şirketi Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ebru Gürdemir’i siyasi başkan yardımcısı olarak görevlendirdi.

KASA BOŞ, İŞÇİLER EYLEM HAZIRLIĞINDA
Yıldız Ünsal'ın görevi devraldığı Karşıyaka Belediyesi’nde mali sorunlar yeniden baş gösterdi.  Başkan Cemil Tugay’ın Büyükşehir adaylığı sürecinde de devam eden maaş krizi ve eylemler için hazırlıklar başladı. Sendikanın görüştüğü işçiler yeni dönemde maaşlar konusundaki şikayetlerini ilgili şube yönetimlerine bildirdi.

Başkan Ünsal, dönemindeki belediye yönetimi Personel A.Ş bünyesinde çalışan işçilerin hesaplarına sadece 10 bin TL para yatırdı. Geriye kalan ödemeler için bir takvim belirlenmezken mali durumdaki sorunun altı çizildi.  Karşıyaka Belediyesi’nde saha ve büro personelleri dahil çok sayıda kişinin görev aldığı Kent. AŞ’deki çalışanların hesaplarına ise hiç para yatırılmadı. İşçiler henüz maaşlarını alamadı.

Öte yandan memurların sendikal hakkı olan sosyal denge tazminatlarındaki ödenmeyen ay sayısı ikiye çıktı. Memurlar, maaşlarına ek olarak aldıkları sosyal dengeleri alamadı.