GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
31 Aralık 2017 Pazar 18:25

İran yasakladı! Kendini bu haritayla savundu...

İran'da hükümet protestoları devam ediyor. İran devlet televizyonu, yükselen protestolara karşı ülkede "sosyal medyanın engellenmeye başladığını" duyurdu.

İran yetkilileri, ülke çapında devam eden hükümet karşıtı protestoların devam etmesi halinde, protestocuların "demir yumrukla" karşılaşacakları ve "yaptıklarının bedelini ödeyecekleri" uyarısı yaptı. 

İRAN HARİTA İLE KENDİNİ SAVUNDU
İran yarı resmi haber ajansı Tesnim, konuya ilişkin bir harita yayınladı. Haritada, protestocuların yaygın olarak kullandığı bir hashtagin yüzde 27'sinin Suudi Arabistan'dan, yüzde 26'sının İran'dan, yüzde 7'sinin İngiltere'den, yüzde 5'inin Fransa'dan, yüzde 5'inin Almanya'dan, yüzde 4'ünün BAE'den ve gerisinin de Kanada, İsrail, Polonya, Avustralya, İsviçre, Hollanda, İsveçre ve diğer ülkelerden atıldığı iddia ediliyor. Tweetlerin yüzde 74 oranında kullanıcılar tarafından atıldığını aktaran ajans, Riyad ve Mekke'nin tweetlerin yüzde 14'ünün atıldığı şehirler olduğunu ifade etti.

Güvenlik yetkilileri, "ülke çapında giderek yayılan ve yükselerek devam eden hükümet karşıtı protestolara karşı "barışı sağlamak amacıyla, geçici olarak Instagram ve Telegram uygulamalarının engellendi" dedi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
İran genelinde üç gün önce başlayan hükümet karşıtı protestoların şiddeti artmaya devam ediyor. Şimdiye kadar protestolar sırasında iki kişi yaşamını yitirirken yetkililer polis güçlerinin ateş açmadığını söyledi ve gerçekleşen ölümlerden Suudi'leri ve dış güçleri sorumlu tuttu. (Hürriyet)