GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mart 2018 Pazar 20:53

İran'da düşen Türk jetinde kahreden detaylar!

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin, düşen özel jette üçü mürettebat, sekizi yolcu 11 kişinin olduğunu ifade etti. İstanbul'a dönerken düşen özel jette yer alan işadamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ın sosyal medyada paylaştığı son fotoğraflar ortaya çıktı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a gelen ve Başaran Holding'e ait olduğu açıklanan özel jet düştü. Jetin içinde işadamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ile 7 kız arkadaşının olduğu öğrenildi. Mina Başaran'ın bekarlığa veda partisinden döndükleri ortaya çıktı.  

Başaran'ın 14 Nisan'da işadamı Murat Gezer ile Çırağan Sarayı'nda evleneceği belirtildi. Başaran'ın yolculuk öncesi sosyal medyada paylaştığı son fotoğraflar ortaya çıktı.

İLK KADIN PİLOTLARDANDI
Uçağın Kaptan Pilotu Melike Kuvvet’ti. Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından biri olan Melike Kuvvet, mecburi hizmetinin ardından özel sektöre geçmişti. Bir süredir de Başaran Holding’in uçağında görev yapıyordu.

İkinci Pilot ise Beril Gebeş’ti. Yıllar önce ithalat-ihracat işiyle uğraşırken gönlünü gökyüzüne kaptırmıştı. Uçuş okulunu bitirip pilot lisansını aldı. Türk Hava Yolları'nda uçtu. Daha sonra istifa edip ayrıldı. Başaran Holding'e geçti. Beril Gebeş'nin babası Vecahat Gebeş de Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot loraka görev yapıyor. (Milliyet, kokpit.aero)