GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
3 Nisan 2020 Cuma 16:39

İngiltere onlara ağlıyor!

İngiltere'de yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede Müslüman 5 doktor ve bir hemşire hayatını kaybetti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın daha önceki İslamofobi açıklamalarını hatırlatan İngiliz Profesör Todd Green, "Müslüman doktorlar başkalarını corona virüsten kurtarmak için ölüyor ve hayatlarını tehlikeye atıyorlar" dedi.

İngiltere'de 3 bine yakın corona virüs kurbanı arasında sağlık çalışanları da yer alıyor. Son olarak İngiltere'nin Batı Midlands bölgesindeki Walsall Manor Hastanesi'nde görev yapan 36 yaşındaki hemşire Areema Nasreen corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, 3 çocuk annesi Nasreen'in durumunun kötüleşmesi üzerine yoğun bakıma alındığı ancak kurtarılamadığı belirtildi.

Nasreen'in hemşire arkadaşı Rubi Aktar, sosyal medya hesabından, "O, tanışabileceğiniz en sevimli, en içten kişiydi. Tanıştığı herkes için beklenenden fazlasını yaptı. Kelimelerin ifade edemeyeceği kadar üzgünüm. Gülümsemeni tekrar görmeyeceğime inanamıyorum" paylaşımını yaptı. (NTV-AA)