GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ağustos 2024 Perşembe 16:17

İNGEDER Başkanından, Yiğit’e yanıt: Beni babana sor!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “Yanlış planlama sürecine karşıyız” açıklamasında bulunan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’e babası eski milletvekili Ali Yiğit'i kastederek, “Kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi babası Ali Yiğit’e sorabilir. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri, bu planların arkasındadır. Başkanımızın açıklaması talihsiz olmuştur, kınıyoruz. Bir an evvel aklıselime davet ediyoruz. İnciraltı planları, sermayeyi daha çok rahatsız edecek” dedi

EGEDESONSÖZ - Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in İnciraltı planlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamanın ardından, İnciraltı Gelişim Derneği’nden (İNGEDER) cevap geldi. Bölgeyle ilgili yargı sürecinin devam etmesi ve ayrıntılı üniversite bilirkişi raporu bulunmasına rağmen plan yapma çabası içine girildiğini belirten Başkan Yiğit, “Bir dernek Başkanı, bir siyasi partinin adını kullanarak hak sahipleri adına açıklamalar yapıyor. Biz soruyoruz: ‘Bu arkadaş kimdir, görevi nedir?’ Biz hiçbir zaman ‘İnciraltı planları yapılmasın, bölge plansız kalsın’ demedik. Tam aksine ‘İnciraltı tüm paydaşların görüşü alınarak imara açılmalıdır’ dedik. Çünkü bölge tarımsal niteliğini yitirmiş haldedir. Bu yanlış planlamaya karşı çıkacağız” açıklamasında bulunmuştu. İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut ise Başkan Yiğit’in bu açıklamalarına şu yanıtı verdi:

HAK SAHİPLERİ OLARAK BU PLANA SAHİP ÇIKIYORUZ
“İnciraltı planlarını, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile halk birlikte, İzmir’in hassasiyetlerini gözeterek yaptı. 40 yıldır çözüm bekleyen 5 milyon metrekarelik İnciraltı için yapılan planı İzmir sahiplendi. İnciraltı Gelişim Derneği 1994 yılında kurulmuş, İnciraltı ve Bahçelerarası hak sahiplerinin tek kurumsal temsilcisidir. Başkan olarak yaptığım her açıklama bölgemiz için ve hak sahiplerimizin mevcut durumu üzerine olmuştur. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in bugün yaptığı açıklamayı hayretle okudum. Derneğimize gelerek bizleri ziyaret eden başkan bugün bizim kim olduğumuzu soruyor. Bizi babası, CHP İzmir eski Milletvekili Ali Yiğit’e sorabilir. Milletvekili olarak görev yaptığı süreçte İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun referansı ile görüşmeler yaparak o dönem yapılan plan çalışmaları ve dernek olarak yaptığımız görüşmeleri hakkında CHP’yi temsilen kendilerini hep bilgilendiriyorduk. Aynı zamanda, sonraki süreçte İnciraltı’nda yer almalarından dolayı, planlarda gelinen aşamalar hakkında beni arayıp sorduklarında her sorularını cevaplandırdım. Kim olduğumuz ve nereden gelip nereye gittiğimiz bellidir. Türk Mahkemelerinin durdurmadığı planları halk olarak sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri ve İzmir bu planın arkasındadır. Başkanımızın açıklaması talihsiz olmuştur, kınıyoruz. Bir an evvel aklıselime davet ediyoruz. İnciraltı planları, sermayeyi daha çok rahatsız edecek.”