GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Mart 2021 Pazartesi 14:21

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut: Mimarlar Odası'na İnciraltı'nı anlattı

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Dr. İlker Kahraman ve Oda Sekreteri Ayşe Banu Aydın, Karabulut'tan bilgi aldı. Karabulut, çok faydalı bir görüşme olduğunu, Kahraman'ın, kendileriyle yaptıkları görüşmeden edindikleri bilgileri oda organlarında değerlendireceklerini ifade ettiğini söyledi.

EGEDESONSÖZ - İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Dr. İlker Kahraman ve arkadaşlarını İnciraltı'nda ağırladı. İnciraltı hakkında yaptıkları muhalif yorumları nedeniyle dikkat çeken Mimarlar Odası yöneticilerine İnciraltı gerçeğini anlattıklarını belirten İNGEDER Başkanı Karabulut, "Oda Başkanı Dr. İlker Kahraman ve Oda Sekreteri Ayşe Banu Aydın ile görüştük. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerinin bugünkü durumunu, İnciraltı'nda tarım yapma imkanı kalmadığını bilimsel verilerle anlattık. Yaşanan süreci aktardık" dedi.

GÖKDELEN DEĞİL, SAĞLIK TURİZMİ ODAKLI İMAR İSTİYORUZ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, büyük bir hassasiyetle, kamu yararı gözeterek bölgede planlama yapma çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Tayfun Karabulut, "Mimarlar Odası başkanımıza, gökdelen imarsız, sağlık turizmi odaklı planların İzmir'in yararına olacağını ifade ettik" dedi ve iki saat süren görüşmenin izlenimlerini şu sözlerle aktardı:

"İlker başkanımız, İnciraltı'nın İzmir için çok önemli, değerli bir yeri olduğunu söyledi. Bu bölgenin korunarak, sürecin devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmayı yakından takip ettiklerini, yapılan son görüşmeyi oda organlarında değerlendireceklerini ifade etti. İlker Bey, bölgenin tarım vasfını yitirip yitirmediği konusunda, Ziraat Mühendisleri Odası'nın tespitleri üzerinden konuştuklarını söyledi. Bölgenin hala tarım vasfı taşıdığını düşündüklerini, geçen yıllarda bozulan su ve toprağın verimsizleşmesi varsa da o konuda bilgileri olmadığını dile getirdi. Bugün sizlerle yaptığımız görüşmeyi, kendi organlarımızda değerlendirecekleri anlattı. Bu toplantı, İnciraltı Gelişim Derneği temsilcisi olarak beni çok mutlu etti. İzmirli vatandaşlar olarak, İzmirli odalarımızla karşılıklı görüşememekten, konuşamamaktan yakınıyorduk, bu konuda şikayetçiydi. Ama bu kez aynı masada buluştuk. Mimarlar Odası'nın ziyareti ve bilgi talebi, bizi ziyadesiyle mutlu etti. Sayın Başkana ve yönetimine çok teşekkür ederiz."