GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
27 Şubat 2024 Salı 10:11

İncirin başkentine JES’ten sonra ocak darbesi!

Jeotermal elektrik santrallerinin incirlere olan etkileri ile başı dertte olan Aydın İncirliova çiftçilerinin başında bu sefer taş ocağı belası var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, incir bahçelerinin yanı başındaki gnays ocağı için izin verdi.
Metehan UD / EGEDESONSÖZ –  Çiftçilerin başta zeytinlikler ve incirler olmak üzere tarımsal üretime zarar verdiği gerekçesiyle jeotermal enerji santrallere karşı çıktığı Aydın’ın İncirliova ilçesinde yeni bir taş ocağı daha geliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İncirliova ilçesindeki sınırlarındaki bir taş ocağı işletmesi için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi.

Bakanlık, Besa Kum Madencilik Şirketi’nin Dereağzı Mahallesi’nde açmak istediği gnays ocağı projesi için onay verdi.

Şirket, 5,5 hektarlık ÇED sahasında yılda 390 bin ton hammaddeyi çıkarmayı planlıyor. Şirket bu proje için 9 buçuk milyon TL bütçe ayırdı.

İNCİR BAHÇESİNE 200 METRE
ÇED sahası, Aydın-Muğla Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “Orman Alanı” olarak adlandırılan alanlarda kalıyor.  Öte yandan proje sahasına 200 metre uzaklıkta ise incir bahçeleri yer alıyor.