GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Temmuz 2023 Cuma 12:45

İnciraltı toprak sahiplerinden CHP'li Bakan’a tepki: Asıl biz utandık!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın İnciraltı planlarına yönelik “Utanç verici plan” ifadesi, İnciraltı toprak sahiplerinin ağır eleştirilere hedef oldu. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, toprak sahipleri adına sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “İzmirli toprak sahipleri olarak bu açıklamanızdan asıl biz sizin adınıza utandık, çok yazık” ifadelerine yer verildi

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın İnciraltı planlarıyla ilgili olarak SONSÖZ TV’de söylediği “Utanç verici plan” şeklindeki ifadesine, İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut’tan tepki geldi. Karabulut, toprak sahipleri adına yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sayın Murat Bakan; İnciraltı planları için "Utanç verici plan" diye açıklama yapmışsınız. İzmirli toprak sahipleri olarak bu açıklamanızdan asıl biz sizin adınıza utandık, çok yazık” dedi.

CHP'Lİ BAKAN'DAN İNCİRALTI YORUMU: UTANÇ VERİCİ!

YAŞADIĞIMIZ MAĞDURİYETİ EN NET DİLLENDİREN KİŞİYKEN, NE OLDU SİZE?
Başkan Tayfun Karabulut’un sosyal medya hesaplarından paylaştığı tepki dolu açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Bakan; daha düne kadar İnciraltı plansız kaldığı için yaşanılan mağduriyeti en net dillendiren kişiyken, Balçova'nın evladı olarak İzmirli toprak sahiplerinin durumunu ortaya koymuşken, bugün ne oldu da ‘İnciraltı sadece İnciraltılıların değildir’ oldu? Siyaset bu olmamalı. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki; biz İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri bugüne kadar samimi olarak, İzmir'in yararına ve bizleri de mağdur etmeyecek bir plan istedik. Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı turizm öncelikli plan, İzmir'in yararına olmak üzere ayrıca biz İzmirli toprak sahiplerinin yüzde 90 memnuniyeti ile sonuçlanmıştır. İzmir'e de yepyeni 590 bin metrekarelik nitelikli yeşil alan ve 22 bin yeni yatak kapasitesi ile turizmde sıçrama yaratacak yeni alan kazanmış oldu.”

TOPRAK SAHİPLERİ OLARAK HER ŞEYİN FARKINDAYIZ
“Yüzde 99'u şahıs mülkiyeti olan, 5 nesildir İzmirli ailelerin yerleri olan İnciraltı'nın planları, halkı düşünerek yapılan, sadece parsel büyüklükleri olmuştur. Bugün verilen imar; İzmir'in son 20 yıldır yapılan planlarının en düşüğüdür. Düşünün 0,20 emsalde imar verilen yerlerimiz var. Ayrıca konutta 2 kat, turizm ve ticarette 3 kat... Bu mu bizi kayırmak! Ayrıca bugün İnciraltı'nda yaklaşık 200 dönüm üzerinde sermayenin açtığı izale-i şuyu davaları var. Sizin tepkilerinize neden parsel büyüklükleri eğer 10 bin - 15 bin olursa daha fazla sermayenin izale-i şuyu davaları ile İzmirli toprak sahipleri mağdur edilir. Bunu mu savunuyorsunuz? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı plana gelen tepkiler, ne bir holdingi ne de bir firmayı kollayarak plan yapmıştır, diye olmamıştır. Anlamıyoruz sizleri gerçekten ne rahatsız ediyor, Allah aşkına söyler misiniz? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, yaklaşık 4,5 yıl önce ‘İnciraltı'nı planlamak ilk işim. Ama bunu da sizin yararınıza çözeceğim’ diye söz vermişti. Bugün bu bölgenin 150 yılı aşkın mülkiyet hakkı olan has İzmirli ailelerinin Ata toprağının İzmir'e ait olduğunu söyledi. Artık yeter diyoruz. Çekin elinizi toprağımızdan diyoruz. Artık sermayeye verecek bir metrekare yerimiz yok, diyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın açıkladığı planla, anlaşılan birilerinin planı bozuldu. İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak her şeyin farkındayız. Bugüne kadar malımızı sermayeden koruyorduk, artık kem gözle bakanlardan da koruma vakti gelmiş.”