GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
13 Eylül 2022 Salı 14:11

İnciraltı toprak sahipleri umutlandı: Kaderimiz değişiyor!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın verdiği “İnciraltı planlarında sona gelindi” açıklamasının çok kıymetli olduğunu belirterek, çok yakında kaderlerinin değişeceğine inandıklarını söyledi. CHP Milletvekili Murat Bakan’ın da süreci yakından izlediğini dile getiren Karabulut, “Planlamanın kurdelesini hep birlikte keseceğiz” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ –AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın, İnciraltı planlarıyla ilgili açıklaması, İnciraltı toprak sahiplerini umutlandırdı. Planlarla ilgili uzun süredir yoğun mesai yapan Kaya, bakanlığın planlama çalışmasına devam ettiğini, önümüzdeki günlerde toplanacak Tarım ve Orman Bakanlığı Toprak Koruma Kurulu’nun planlama alanı içerisindeki parsellerin tarım dışında bir faaliyet yapılmasına onay vermesi halinde bakanlığın planları askıya çıkaracağını duyurmuştu. Kaya, planlarda sona yaklaşıldığını müjdelemiş, “Buradan İzmir kazanacak ve İzmir, sağlık turizminde Avrupa’da 1 numaralı kent olacak” değerlendirmelerinde bulunmuştu.

AK PARTİLİ KAYA AÇIKLADI... İNCİRALTI'NDA SONA DOĞRU!

KARABULUT: TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANI, TAŞ ATANI UNUTMAYIZ
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Milletvekili Kaya’nın bu açıklamalarıyla İnciraltı toprak sahiplerinin çok heyecanlandığını belirterek, “Kaderimizin değişmesine az kaldı” değerlendirmesinde bulundu. Karabulut, AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın, İnciraltı planlama sürecinin başından bu yana takipçisi olduğunu, İnciraltı’nın İzmir’e kazandırılması anlamında önemli katkılar koyduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Atilla Bey, hükümet adına koordinatör olarak bize çok büyük destek oldu. Bu süreçte şunu itiraf etmek isteriz ki, kahrımızı da bazı sitemlerimizi de çekti Atilla Bey. İnşallah artık herhangi bir siteme ve beklemeye mahal kalmadan bu süreç, vekilimizin bize aktardığı gibi sonuçlanacaktır. Bu konuda çok umutluyuz, heyecanlıyız. Planlamanın, beş nesildir hak sahibi olan bizlerin istediği gibi, vatandaşın yanında bir plan olacağına inanıyoruz. İnciraltı planları, üç beş şirket yararına değil, kamu yararına olacak. 300-400 metrekare yeri olan hak sahiplerinin kaybı olmayacak. İzmir’i kalkındıracak bir plan ortaya çıkacak. İzmir, planlar açıklandığında yepyeni bir kamusal alana kavuşacak aynı zamanda sağlık turizmi odaklı oteller, hastaneler, geriatri merkezleri yapılacak. Tüm bunlar İzmir’e muhteşem bir enerji getirecek. İnciraltı toprak sahipleri adına, Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya çok teşekkür ediyorum. İnciraltı toprak sahipleri taş üstüne taş koyanı ve taş atanı unutmaz. İnciraltı, kaderine terk edilmişlikten kaderini yenen duruma geçmek üzere. Yakında kaderimiz değişecek.”

CHP’Lİ BAKAN’DAN İNCİRALTI ÇIKIŞI: HÜKÜMET TOP ÇEVİRİYOR, İKTİDAR OLUP BİZ YAPACAĞIZ!

CHP MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN’A DA TEŞEKKÜR ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın, bölgede tarımın mümkün olmadığı, eskiden Hollanda’ya çiçek ihraç eden İnciraltı’nın artık bu özelliğini yitirdiğini belirten açıklamalarından da çok etkilendiklerini belirten İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sayın Murat Bakan’a da İnciraltı planlarının olması konusunda verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Toprak sahipleri, çok önemli bir sürecin gecikmesinden dolayı eleştiride bulunabiliyor. Zaten yetkililer de gecikme olduğunu kabul ediyor. Murat Bakan vekilimizin tespitleri doğrudur. Artık İnciraltı’nda tarım yapılamamaktadır. İnşallah bize katkı koyan herkesin ellerini, çok yakın bir zamanda planlamanın kurdelesini kesecek makaslarda görmeyi ümit ediyoruz.”