GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Ağustos 2017 Perşembe 11:31

İnciraltı Platformu, 'Yıldırım' adım bekliyor!

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ak Parti İzmir  milletvekili Atila Kaya arasındaki İnciraltı tartışmalarını olumlu bulduklarını açıkladı.

İnciraltı planlamalarıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ak Parti İzmir Milletvekili Atila Kaya arasındaki tartışmalarla ilgili İnciraltı 2. Nesil Platformu'ndan açıklama geldi.

Platform Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı planlamaları üzerinden yapılan tartışmaları olumlu bulduklarını, Hükümet ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çözüm için “Hazırız" açıklamalarından dolayı, çok mutlu olduklarını söyledi. Karabulut, 8- 9 Eylül günlerinde İzmir'e gelmesi beklenen Başbakan Binali Yıldırım'ın  tartışmaya, son noktayı koyacağına inanındıklarını belirtti.

İnciraltı planması üzerine yaşanan tartışmaların ardından İnciraltı toprak sahipleri ile Bahçelerarası'ndaki çiçek mezat alanında bir araya gelen Platform yönetimi değerlendirme yaptı. Platform Başkanı Tayfun Karabulut, 'İzmir Milletvekili' olan Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasıyla İnciraltı'yla ilgili çözümün geleceğine hep inandıklarını söyledi. Karabulut “Bizlere, 'çok sabırsızsınız' diyenler oluyor ama İnciraltı 1991 yılında turizm bölgesi ilan edildiği günden beri bekliyor. Kasım 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve İzmirli Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile başlayan planlama sürecinin tamamlanarak İzmir Körfez Geçişi'nin ihale tarihinin açıklanacağı ve ilk kazmanın vurulacağı tarih, İzmir'in düğün günü olacak" dedi.

“HÜKÜMET VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE GÜVENİMİZ TAM"
Hükümet ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne inançlarının ve güvenlerinin tam olduğunun altını çizen Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açıklamalarına baktığımızda, zor olan planlama sürecini, diyalogla bir an evvel bitirmek için kararlı olduklarını gördük. Bu yapıcı duruşları bizleri ve tüm İzmirlileri çok mutlu etmektedir" dedi. İnciraltı'nın gökdelen imarsız ve çevreci olarak planlanmasının İzmir'i ekonomik anlamda sıçratacağını dile getiren Karabulut, İzmir Körfez Geçiş projesinin de bölge için çok önemli olduğunu söyledi.  Karabulut, "Bu süreçte Hükümetimiz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile daha sıkı diyalog içinde olarak, biran evvel hayata geçmesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. İzmirli Başbakan Binali Yıldırım'ın her zaman kullandığı söz olan 'İzmir isterse yaparız' ifadesi artık yerini bulmuştur. Başbakanım, İzmir İnciraltı'nı ve Körfez geçişini istiyor.Şehrimize yapacağınız ziyarette çiçeğimizi vererek, gösterdiğiniz çabalar için teşekkür etmek istiyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da yakın zamanda İzmir'de görmekten mutluluk duyacaklarını belirten Karabulut, "Şehrimizin ve tüm siyasilerin bizlere sahip çıkmasından dolayı ayrı ayrı herkese çok teşekkür ediyoruz. Gelinen bu noktada sonuçlar alınmalı ve bizler, şehrimiz, ülkemiz artık kaybetmeden, kazanmalı" dedi.

Platform'un yaptığı toplantıya katılan İnciraltı toprak sahiplerinden Behice Şen (91) ve Fevziye Çulha (91) ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı kahve içmeye davet etti. Şen ve Çulha, artık planlamanın bittiğini görmek istediklerini söyledi. (DHA)