GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Şubat 2024 Cuma 11:03

İnciraltı’nın başkanından iki adayın açıklamalarına tepki: Burası kamu arazisi değil!

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay ve İYİ Parti’nin adayı Ümit Özlale’nin İnciraltı ile ilgili değerlendirmeleri için “Ata topraklarımız üzerinden siyasi hovardalık yapılmasından bıktık. İnciraltı’ndaki arazilerin özel mülkiyet olduğunu unutuyorlar” dedi.

EGEDESONSÖZ - İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay ile İYİ Parti adayı Ümit Özlale’yi, İnciraltı ile ilgili vaatleri nedeniyle eleştirdi. ki adayın İnciraltı ile ilgili projelerini duyduklarında şok yaşadıklarını belirten Karabulut, “Yıllardır ata topraklarımız üzerinden siyasi hovardalık yapılmasından bıktık” ifadesini kullandı.

ÖZLALE’YE: BİLMEDİĞİNİZ PEK KONUYU BİZDEN ÖĞRENDİNİZ
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’nin İzmir projelerini anlattığı toplantıda ortaya koyduğu İnciraltı vaatlerini duyunca şaşıp kaldıklarını belirten Başkan Karabulut, “Ümit Bey, İnciraltın’na botanik park kuracağız, diyor.

Kongre Merkezi kuracağız, diyor. İnciraltı gibi güzel ancak metruk bir yer İzmir’e yakışmıyor, diyor” dedi ve Özlale’ye şu eleştirileri yöneltti:

“İnciraltı ve Bahçelerarası’nda kanuna aykırı gecekondu yapmadık , bahçeleri koruyup bu günlere getirdik diye buraları sahipsiz sanıp  siz kamu arazisi mi sandınız? Bizim tapulu arazimiz üzerinde, bizimle konuşmadan kime söz veriyorsunuz?Büyükşehir Belediyesinin 1 metrekare yeri olmayan bu topraklarda kamunun sadece yüzde 1 hissesi var. Yüzde 99 şahıs mülkiyeti olan yerde bu söylediğiniz “Botanik park-Kongre merkezini”  kamulaştırmadan nasıl yapacaksınız?  5 milyon metrekare olan İnciraltı ve Bahçelerarasının bugünkü  toplam değeri  150 milyar liradır. Yoksa sizde bazı simsarların bizim için söylediği” alın köylünün elinden araziyi” düşüncesindemisiniz?Geldiniz Bahçelerarası muhtarlığımızda bizleri ziyaret ettiniz, size derdimizi anlattık. Sonra bir çok bilmediğiniz konuyu öğrendiğinizi aktarıp, bu bölgeyi sağlık turizmi olarak proje olarak bende  anlatabilirmiyim diye bizden müsaade istediniz, bizde onay verdik. Şimdi peki ne oldu?İnciraltı’nın bugünkü durumunu görünce üzüldüğünüzü konuşmuşsunuz, sadece topraklarımız değil,  içindeki 5 nesildir has İzmirli de bitti, bu sizi ilgilendirmedi mi?Bizleri ziyaretinizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığının bugünkü İnciraltı planını size anlatmıştık. Şehrin merkezinde, kamu menfaati gözetilerek yapılan son 30 yılın en düşük emsali verilen sağlık turizmi odaklı plan için;  İzmirli toprak sahipleri olarak bu planın arkasında olduğumuzu söylemiştik. Siz neye veya kime karşısınız?”

TUGAY’A: 2 BİN 200 HAK SAHİBİNİ YOK SAYAMAZSINIZ
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın İzmir Ticaret Odası ( İZTO )ziyaretinde  söylediği “İnciraltı’nda yeşili koruyalım, spor tesisi ve kongre merkezi harika olur  ve uzmanlara soracağım” sözlerini hatırlatan Karabulut, Tugay’a da şu sözlerle seslendi:

“İnciraltı’nı bugünlere gecekondulaştırmadan ve betona gömmeden getiren her halde zabıta olmadı, bizler olduk. Nedir bunlar ,artık yeter! Sormanız gerekenler arasında biz de varız. Kimin tapulu yerine, ne yapıyorsunuz, kime söz veriyorsunuz? Burada 5 nesildir, 1900 yılların başlarında beri hak sahibi olup, bekleyen 2 bin 200 hak sahibi İzmirli toprak sahiplerini nereye koydunuz? Onları yok sayamazsınız. Artık yeter! Her adayın, her makamın şunu bilmesi gerekiyor: İnciraltı ve Bahçelerarası için 100 yıldır sahibi olan, İzmir toprak sahiplerinin müsaaadesi olmadan bu topraklar için kimse İzmir’e vaatte bulunamaz, ahkam kesemez.”