GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Eylül 2023 Pazartesi 13:16

İnciraltı'nın Başkanı'ndan açıklamaya müdahale... TMMOB kürsüsünde gerilim!

TMMOB İnciraltı planlaması sürecine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına katılan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, açıklama yapılırken elindeki belgeleri konuşma kürsüsüne götürdü. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Aykut Akdemir, Karabulut'a tepki gösterdi. Açıklamanın ardından kendi açıklamasını yapan Karabulut, "TMMOB İl Koordinasyon Başkanı 2015’de beraber olalım demiştik. O günden bu güne TMMOB toprak sahiplerin yalnız bıraktı. Biz krıgın ve kızgınız" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - TMMOB İnciraltı planlamasına dava açtıklarını duyurmak için basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına katılan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, TMMOB'un açıklaması sırasında kürsüye elindeki belgeleri götürdü. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Aykut Akdemir, Karabulut'un bu eylemine 'Lütfen açıklamadan sonra' diyerek tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından kürsüye çıkan Karabulut, TMMOB'a sitem etti.

'BİZİ SUÇLU GİBİ GÖSTERİP...'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in verdiği sözü hatırlatan Karabulut, "Lagün alanı planlamasının dışında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doldurarak yaptığı alandır. Yeşil alan denilen alanların gecekonduya koymayan, betona gömmeyen ve bugünlere getiren kim? Biziz. Bizim dedelerimiz o günden bugüne getirdi. Bizi yok sayamazsınız. Biz İzmir’in has evladıyız. TMMOB İl Koordinasyon Başkanı 2015’de beraber olalım demiştik. O günden bu güne TMMOB toprak sahiplerini yalnız bıraktı. Biz kırgın ve kızgınız. İnciraltı'nı ayakta tutmaya çalışan bizdik. Özdilek İnşaatı ve Narlıde Metrosu ile suyumuz kesildi. Denizden su aldık ve o da şiddetli tuzlu çıktı. Biz tahlil yaptırdık ve laboratuvar görevlisi 'İnciraltı'nı siz hergün tuzla yıkıyorsunuz' dedi. Biz bunun çığlığını attık. Bugün Ziraat Mühendisleri Odası isterse desin biz öneri proje geliştirdik vatandaş dinlemedi diye. Ama böyle bir şey yok. EXPO zamanında Türkiye'yi temsil eden İnciraltı olmadı mı? Bunu devlet büyükleri ve İzmir'deki yerel yönetimler yaptı. Ancak bu bölgede kafamıza vurup ekmeğimiz almak istedi. Sermaye bizi ele geçirmek istiyor. Ancak bir Allah kulu yanımıza gelmedi. Sao Paulo’yu saydı Buca’yı saydı Kültürpark’ı saydı… Bunlar kamunun ancak İnciraltı’nın 100 yıldır sahibi var. Bizi suçlu göstermek ihanet olur. TMMOB halksa biz kimiz? Biri çıkıp bize cevap versin. Biz niye küçük çıkar grupları oluyoruz. Tunç Soyer’in seçimden 1 gün önceki bize vaadi alanın planlanmasıdır. Bizi suçlu gösterip arkadan sermayenin dolaşmasına katkı koyanların karşısında olacağız"dedi.