GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Aralık 2020 Pazartesi 13:17

İnciraltı’ndan 'öneri plan' çıkışı: Bizim suçumuz ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı’a yönelik yeni plan önerisinde ortaya çıkan durumu değerlendiren İzmir İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut , “Keşke bizim de haberimiz olsaydı da orada durumu anlatabilseydik. Niye hep bize ceza kesiliyor anlamış değiliz. Bizim suçumuz nedir” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi planlaması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkisinde olan İnciraltı için öneri taslak planı milletvekilleriyle paylaştı.  Konutlar için 2 kat, 4 için dört kat imar hakkının verildiği öneri plan İnciraltı’ndaki mülk sahiplerini tatmin etmedi.

İzmir İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut belediyenin mülkiyet yapısı tamamen kendilerinde olan vatandaşların taleplerini dinlemediğini söyledi. Karabulut, “Keşke haberimiz olsaydı. Toprak sahipleri olarak bu toplantıyı bilseydik.  Bu bölgede kamu arazisi, belediye mülkiyeti yok. Yüzde 99’u şahıs olan mülklerin planlamasından bahsediyoruz. Biz zaten beklentilerimizi aktarma fırsatı ne yazık ki bulamadık. Büyükşehir’deki hataların devam etmesi bizi üzüyor. İnciraltı İzmir için çok önemli bir toprak parçasıdır. Koruyan, kollayan, gecekondu haline getirmeyen de bizler olduk. Toplantının detaylarına hakim değiliz. Ortada bir plan var ama içinde bir insan yok. Dert çeken, bilen yok” dedi.

Büyükşehir tarafından önerilen imar hakkının kendileri için yeterli olmadığını da anlatan Karabulut, “Geçmişte yapılan EXPO planlarından verilen 4 kat 0.8 emsali kabul etmiştik. Yeter ki İzmir kazansın demiştik. İki kat gibi önerileri kabul etmemiz mümkün değildir.  Geçen süreçte sanki toprak sahipleri cezalandırıyormuş algısı var. Niye ceza hep bize kesiliyor. Bizim sucumuz ne? Korumak, kollamak mı? Biz bu durumu kabul etmiyoruz. 10 yılda kazanılmış olan haklarımız elimizden alınmak istiyorsa biz de gereken tepkimizi koyarız” ifadelerini kullandı.