GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Şubat 2020 Perşembe 13:52

İnciraltı’ndaki arsa sahiplerinden Soyer’e çağrı: Birlikte Ankara’ya yürüyelim

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası’nın uzun yıllar boyunca imar planı beklemesi için konuşurken, “Artık icraat zamanı olması gerekiyor. Biz gökdelen imarı istemeden, sağlık turizmi istiyoruz dedik ve bu sözümüzün hala arkasındayız. Biz gökdelen imarı istemeyen sesler olarak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ankara’ya yürüyelim. Eğer bu bölgeye plan yapılmayacaksa İnciraltı gömüye açılsın, mezarlık olsun” dedi

EGEDESONSÖZ- İnciraltı Gelişim Derneği'nden (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. İnciraltı ve Bahçelerarası’nın uzun yıllar boyunca imar planı beklemesi için geniş yelpazede açıklamalar yapan Karabulut, çarpıcı çıkışlara imza attı.

“İZMİRLİLERİN KULLANABİLECEĞİ BİR ALAN OLSUN”
Yıllar boyunca kentin kaybettiğini vurgulayan Karabulut, “Kaybeden biz ve İzmirli oldu. Lütfen bir araya gelelim. İnciraltı zirvesi yapalım. Taraflar bellidir. Dörtlü zirve olarak bunu yapmamız lazım. Gökdelen imarı olmadan, hiçbir tartışma yapılmadan, İzmirlilerin gelip kullanabileceği iş, aş kazanabileceği bir alan olsun” diye konuştu.  

İnciraltı planlamasının istihdam sorununa da büyük katkı sağlayacağını belirten Karabulut, “Türkiye’de işsizlik almış başını gitmiş. Eğer İnciraltı planlanırsa; Belediyemizin ve Bakanlığımızın cebinden 1 tl çıkmayacaktır ve biz toprak sahipleri olarak bu bölgeye 10 milyar dolar yabancı sermaye çekebilme sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE ANKARA’YA YÜRÜYELİM”
Artık icraat zamındır diyen Karabulut, Başkan Soyer’e seslendi ve “İnciraltı’nın planlama sorunu sadece biz toprak sahiplerinin sorunu değil, İzmir’in sorunudur. Kente nitelikli yatırımcı gelmesi için alan açılması lazım. Sayın Tunç Soyer ile görüşmenin ötesinde artık,  ‘Biz şu tarihte Ankara’ya gitmek için randevu aldık. ‘Hadi gidelim Tayfun, hadi gidelim İnciraltı’ denmesini bekliyoruz. Biz gökdelen imarı istemeyen sesler olarak,  Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ankara’ya yürüyelim” dedi ”

“PLAN OLMAYACAKSA MEZARLIK OLSUN"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile defalarca görüştüklerini belirten Karabulut, “görüşme konusun da hiçbir sıkıntımız yok, isteklerimizi de aktardık ancak henüz bir adım atılmadı. Başkan’ın fikirleri birileri tarafından değiştiriliyor. Bize verilen sözler var. Hükümete de Yerel yönetimlere de kırgınlıklarımız var.  Tunç Soyer,  bize çok büyük bir umut verdi. Elimizi tuttu ve toprak sahiplerine arazilerinizi satmayın dedi. Ancak, süreçte herhangi bir adım atılmayınca, insanlar topraklarını satmak zorunda kaldı. Eğer ki bu süreç olmayacaksa o bölgeye İnciraltı mezarlığı yapalım. Madem İnciraltı'nda bir şey yapılmayacak, o zaman bölgenin gömüye açılmasını isteyelim” dedi.

“AK PARTİLİ KAYA BİZLERİ DİNLİYOR”
Sıkıntılarının çözülmesi konusunda seslerine kulak verilmesini istediklerini belirten Karabulut,   “Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın hakkını teslim etmek isterim, aradığımız her an kendisine ulaşıyoruz. En azından birleri dinliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızı da aradığımız da ulaşıyoruz; bu konuda bir şey diyemiyorum ancak sonuca gidemiyoruz” İfadelerini kullandı.

BU BÖLGENİN KAYBEDİLMESİNİ NE OLUR İZMİR SEYRETMESİN!
Planların içeriğine dair bilgiler veren Karabulut, amaçlananları sıraladı ve “Konut bir kere kazandırır ama sağlık turizmindeki tesisler bu şehre 100 yıl kazandırır. 19 milyar TL’lik bir bölgeden bahsediyoruz. İnciraltı bir nimet her gün üzerine basıyoruz. İki kez dünyaya EXPO dönemlerinde tanıttık ama bunun sürekli olması gerekiyor. İzmir’in ekonomisinin zıplatacak tek bir yer var o da İnciraltı. Plansız bir İnciraltı’nın kimseye faydası yok. Planlı bir İnciraltı’nın İzmir ve Türkiye’ye çok faydası vardır. Has İzmirli o toprak sahipleri olduğu sürece gökdelen imarına biz müsaade etmeyiz. Hiçbir görüşmede biz buna şahit olmadık. Yeni süreçte olur, olmaz bilemeyiz. Önemli olan bugün bu toprakların doğru kişilerin elindeyken planlamaya geçilmelidir. Bu çağrı İzmir’in çağrısıdır. Bu bölgenin kaybedilmesini ne olur İzmir seyretmesin! Bu konuda vicdanlarla birlikte hareket edersek İzmir İnciraltı’nı kazanır” dedi.