GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Temmuz 2023 Salı 15:35

İnciraltı'nda plan zirvesi!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı planlarıyla ilgili 27 Temmuz’da saat 13.45’te başlayacak bilgilendirme toplantısına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, İmar ve Planlama Daire Başkanlı ve Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileriyle toprak sahiplerinin katılacağını duyurdu

EGEDESONSÖZ – İnciraltı planlarının askı sürecinin tamamlanması, yapılan itirazların değerlendirilmesinin ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, toprak sahiplerini bilgilendirmek amacıyla bir kez daha İzmir’e geliyor. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, 27 Temmuz Perşembe günü Balçova Termal Otel’de Emirgazi Salonu’nda gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, İmar ve Planlama Daire Başkanlığı, İzmir İl Müdürlüğü yetkililerinin katılacağını, tüm toprak sahiplerinin bu toplantıya katılmasını istediğini bildirdi.

2 BİN 200 HAK SAHİBİNDEN 72’Sİ İTİRAZDA BULUNMUŞTU
Mayıs ayında askıya çıkarılan İnciraltı planı, bir aylık sürenin ardından indirilmişti. 2 bin 200 dolayındaki toprak sahibi arasından 72 kişinin itiraz ettiği planla ilgili akıllarda soru işareti kalmaması amacıyla, bu bilgilendirme toplantısının düzenlendiği bildirildi. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, bu önemli toplantı için şu duyuruda bulundu:

“Değerli İnciraltı ve Bahçelerarası Toprak Sahibi Komşularımız;

İnciraltı Planlarımızın askıda kalma süresinin bitmesinin ardından, yapılan itirazların değerlendirme sürecinin de tamamlanmasıyla, önümüzdeki günlerde planlarımızın onaylanma sürecine geçilecektir.

Onay süreci öncesinde, İnciraltı Gelişim Derneği olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mıza İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerimizin de katılımı ile toplantı düzenleme talebimizi bildirmiştik. Bu talebimize olumlu geri dönüş yapılmış; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, İmar ve Planlama Daire Başkanlığı, İzmir İl Müdürlüğünün de katılacağı " Bilgilendirme ve Değerlendirme" Toplantısı tertip edilmiştir. Sadece İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerinin katılacağı; mevcut planın teknik anlamının konuşulacağı ve izlenecek çalışmaların aktarılacağı toplantıya katılımızı önemle rica ediyoruz.”