GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Haziran 2019 Cuma 15:56

İnciraltı'nda flaş gelişme: Taraflar masaya oturacak!

İzmir’de uzun yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı'nın imar problemi için önemli bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile bir araya gelen İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Karabulut, “İlerleyen günlerde Büyükşehir Belediyesi ve toprak sahiplerinin oluşturduğu taraflar uzlaşı masasında bir araya gelecek” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut’u makamında ağırladı. Dernek Başkanı Karabulut’un İnciraltı’nın yıllardır süren imar problemine yönelik çalışmalarla ilgili randevu talebine olumlu cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in yeni sürece dair sözler verdiği aktarıldı.

Bölge halkının beklenti ve taleplerini dinleyen Başkan Soyer’in sürecin hızlandırıldığına yönelik bilgi verdiği ve adaylık döneminde yaptığı, ‘İnciraltı ve Bahçelerarası imar problemini çözmek vicdan meselesidir, bende de o vicdan var’ çıkışını yinelediği belirtildi.

Karabulut buluşmanın içeriğine ilişkin bilgi verirken ilerleyen günlerde Büyükşehir Belediyesi ve toprak sahiplerin uzlaşı masasında buluşacağını ifade etti.

BÜROKRATLAR TASLAK HAZIRLIYOR, TARAFLAR MASADA OTURACAK!
“İlerleyen günlerde Büyükşehir Belediyesi ve toprak sahiplerinin oluşturduğu taraflar uzlaşı masasında bir araya gelecek” diyen ve konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabulut, “Başkan 30 Mart’ta yaptığı kampanya sürecinin son toplantısında ‘İnciraltı problemini çözmek vicdani bir durumdur. O vicdan bende var’ demişti. Aynı noktada olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi de bürokratlarıyla beraber bir taslak plan üzerinde çalışıyorlar. Önümüzdeki günlerde çalışmalarını tamamlayacaklar. Ondan sonra da birlikte olacağız. Bu şu anlama geliyor; taraflar aynı masada oturacak. Bugünkü tamamıyla samimiyet toplantısıydı. Çalışmaların Büyükşehir Belediyesi kanadında yürüdüğünü gördük. Başkan Soyer İnciraltı’nın bugünkü haliyle kesinlikle bırakılmayacağını aktardı. O bölgenin yeşiliyle ve tüm hassasiyetle İzmir’e kazandırılacağını söyledi. Toprak sahiplerini mağdur etmeyeceklerini de ifade etti. EXPO sürecinde bizimle birlikte yaşadıklarından dolayı sürece çok hakim olduğunu söyledi. ‘Ne toprak sahiplerinin, ne İzmir’in ne de İzmirlilerin zarar görmesine izin vermem. Süreci hassasiyetle yürüteceğim’ dedi. Süreci takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.