GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Şubat 2021 Perşembe 12:04

İnce’den İzmir’e özel hassasiyet!

Çok sayıda ismin kendilerine katıldığını belirten Memleket Hareketi İzmir temsilcisi Cüneyt Oğuz, "Biz İzmir'de Memleket Hareketi'ne böyle bir talebin olmasını bekliyorduk. Ancak tabi bu talebin ve ilginin böyle olması beni daha çok heyecanlandırıyor ve umutlandırıyor. Geleceğe karşı daha umutlu bakıyoruz. İzmir konusunda özel bir hassasiyeti var Sayın Muharrem İnce'nin" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi ile yollarını ayıran, 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin, canlı yayında “En kısa zamanda partimizi kuruyoruz” sözleri sonrası gözler İzmir’e çevrilmişti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında İzmir Mitingi’nde yüz binlerce vatandaşın Gündoğdu Meydanı’nda toplanmasını sağlayan Muharrem İnce’nin, İzmir'e ayrı önem verdiği kulislerde konuşulurken, İnce'nin CHP'den resmi olarak istifa etmesinin ardından ise parti içinde istifalar art arda gelmişti.

Parti içinde önemli görevler almış isimlerin Memleket Hareketi'ne katılacağını açıklaması sonrası gözler İzmir'deki geçişlere çevrilirken konuyla ilgili gazetemize konuşan Memleket Hareketi İzmir Temsilcisi Cüneyt Oğuz,  "Biz rakamlarla çok fazla ilgilenmiyoruz. Bizim için başlatmış olduğumuz hareket ve onun ilke ve değerleri önemli. Bizimle birlikte hareket etmek isteyen arkadaşlar geliyor yanımıza. Bunun haricinde şu an bir rakam takibi yapmıyoruz" dedi.

CHP'NİN KURULUŞ TEMELLERİNDEN VE İLKELERİNDEN KOPMADIK
Memleket Hareketi'nin kurucusu olan Muharrem İnce'nin İzmir'e özel bir hassasiyeti olduğunu belirten Oğuz, "Biz İzmir'de Memleket Hareketi'ne böyle bir talebin olmasını bekliyorduk. Ancak tabi bu talebin ve ilginin böyle olması beni daha çok heyecanlandırıyor ve umutlandırıyor. Geleceğe karşı daha umutlu bakıyoruz. İzmir konusunda özel bir hassasiyeti var Sayın Muharrem İnce'nin. Ben gerekçeli istifa kararımı geçtiğimiz günlerde açıklamıştım. Oradaki maddeler ve gerekçelere bakarsanız,  benim gibi hisseden ve düşünen arkadaşlarımız mutlaka olacaktır. Bu geçişler ayrıca sadece Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde değil, toplumun diğer kesimlerinden de geçişlerin önemli olduğunu düşünüyoruz biz. CHP'yi dağıtmak ya da bölmek gibi bir hedefimiz ve amacımız yok. CHP'nin kuruluş temellerinden ilkelerinden kopmadık, sadece partinin geldiği durumda, içindeki yönetimsel sıkıntıdan ve yönetimin içerideki demokratik bir takım yolları tıkanmasından kaynaklı partiden ayrılarak yeni yol açtık. Bu konuda da bizim gibi düşünen arkadaşlar da bizimle birlikte hareket edecektir. Ancak bunun rakamını yarışır gibi, rekabet eder gibi 'şu kadar insan CHP'den istifa etti bize geldi' gibi bir durumun içine asla girmem" diye konuştu.

NABZI YÜKSELTMEK İSTEYEN YÜKSELTEBİLİR
Gösterilen ilgiyi Muharrem İnce'nin de beklediğini ifade eden Cüneyt Oğuz, kendisinin İzmir'de iddialı olduğunu belirtti. Oğuz, "Kendilerinin İzmir'de bu ilgiyi bekliyordu. Biz İzmir'de en iyi olmamız gereken illerden bir tanesi olduğunu, en iyilerden bir tanesi olacağımız konusunda bir beklentimiz vardı. İzmir'de çok başarılı olacağız. Eleştirileri arttırmanın çok doğru olduğunu düşünmüyoruz. Biz barışmak için geldik. Bizim amacımız Türkiye'yi barıştırmak, büyütmek ve bu büyük pastadan da adaletli bir şekilde dağıtım sağlamak. Onun için biz bu anlayışla hareket ettiğimiz için nabzı yükseltmek isteyen yükseltebilir, bizim öyle bir davranışımız olmayacak" ifadelerini kullandı.