GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Temmuz 2018 Cuma 09:20

İnce’den değişim açıklaması: Kocaoğlu sokağı görmüyor mu?

Başkan Kocaoğlu’nun değişim çağrıları üzerinden konuşan İnce, “Tabanda bir kaynama olduğunu görüyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘değişim talebi var’ dedi. Başarılı bir belediye başkanı. Partiye, İzmir’e yıllarca hizmeti olmuş birisi. Sokağı görmüyor mu?” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Habertürk TV'de düzenlenen Türkiye'nin Nabzı programında soruları yanıtladı.  İnce 24 Haziran seçimleri sonrasında geniş yelpazede açıklamalarda bulunurken, parti içinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları ve start alacak imza hareketi üzerinden net mesajlar verdi.

BU ÖRGÜT İMZA TOPLAYACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun süreçte 2 kez yaptığı değişim vurgusuna değinen İnce, “En başta söylediğimi söylüyorum. Ben burada duruyorum. Yürü önümüzden derlerse hazırım. Ama ben ortaya çıkıp imza toplamayacağım. Bu örgüt imza toplayacak. Ben onu görüyorum. Toplumda, tabanda böyle bir talep var. Milletle inatlaşılmaz. Milletle inatlaşırsan millet de seninle inatlaşır. Öncülüğünü yapmayacağım. Arkadaşlar toplarsa, geç partinin başına derlerse, davet gelirse yaparım. En iyisini yaparım. Sokağın talebine uymak gerektiğini düşünüyorum. Tabanda bir kaynama olduğunu görüyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir açıklama yaptı, ‘değişim talebi var’ dedi” açıklamasında bulundu.

 KOCAOĞLU SOKAĞI GÖRMÜYOR MU?
‘Başkan Kocaoğlu aday gösterilmeyeceğini düşünerek böyle bir açıklama yaptı’ şeklindeki iddianın hatırlatılması sonrası konuşan İnce, “Böyle bir şey olabilir mi? Aziz Bey, Sayın Kocaoğlu başarılı bir belediye başkanı. Partiye, İzmir’e yıllarca hizmeti olmuş birisi. Sokağı görmüyor mu? Kırklareli belediye başkanı söyledi, milletvekilleri, gençler var söyleyen. Partililer bunu görüyor. ‘Kaybedeceğiz’ diyor. Yenilenelim, umutları tazeleyelim” dedi.