GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Mayıs 2022 Cumartesi 21:09

İmamoğlu ve Soyer anlaştı... Gökçe İstanbul yolcusu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe uzun yıllardır çalıştığı kurumuyla ilgili kararını verdi. Ayrılma tarihi netleşen Gökçe’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlayacağı öğrenildi. Ekrem İmamoğlu ile İstanbul’da görüşen Tunç Soyer ise gidişe olur verdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yedi yıldır “genel sekreterlik” koltuğunda oturan ismi Dr. Buğra Gökçe kararını verdi. Gökçe, üç yıldır birlikte çalıştığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yollarını ayırma kararı aldı. Bir süredir Büyükşehir’de yaşanan “uyum sorunu” giderek derinleşmiş, Başkan Soyer ile Gökçe yaptıkları görüşmede “ayrılık” konusunda mutabakata varmıştı.

Başkan Soyer’in, “kendisini görevden almayacağım” diyerek kamuoyuna açıkladığı durum artık netleşmiş oldu. Genel Sekreter Gökçe’nin bundan sonraki süreçte yeni görev yeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi olacak. Önümüzdeki günlerde İzmir ile ilişiğini kesecek olan Gökçe İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde “genel sekreter yardımcısı” kadrosunda göreve başlayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Maltepe’deki mitingi öncesinde bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve transfer konusunda uzlaştı. İmamoğlu’nun talebine Başkan Soyer de onay verdi.

Yapılan ön görüşmeler çerçevesinde; Gökçe’nin Büyükşehir’de mesleği olan şehir ve bölge planlama ile ulaşım gibi kritik konularında çalışmalar yapacağı öğrenildi. İzmir’e gelmeden önce Ankara’dayken Şehir Plancıları Odası Genel Başkanlığı da yapan Gökçe’nin Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da büyük sorun olan ulaşım, kentsel dönüşüm, planlama alanlarında görevlendirilme kararı dikkat çekti.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde “genel sekreterlik” makamının koordinasyonunda yedi adet “genel sekreter yardımcılığı” kadrosu bulunuyor.