GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Eylül 2024 Perşembe 12:41

İller Bankası gelirlerine ‘Vergi Dairesi’ kesiği… Belediyelere abluka!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının ödenmesi noktasında başlattığı çalışma sürüyor. Haciz işlemlerinin uygulanmaya başlandığı süreçte bu kez Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan borçların ödenmesi ile ilgili hamle geldi. Merkezi hükümetten belediyelere destek olarak verilen İller Bankası gelirlerinin bu ay itibariyle vergi borçları sebebiyle kesildiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ-  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK borçlarını ödemesi noktasında verdiği talimat sonrasında kamu kurumlarının çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda bazı belediyelerde haciz işlemleri uygulanmaya başlanırken belediyelerin borçlarına karşılık gayrimenkullerin SGK’ya devredilmesi noktasında belediye yetkilileri ile SGK yöneticileri arasında görüşmeler devam ediyor.

SGK ile ilgili süreç devam ederken bu kez Gelir Dairesi Başkanlığı’ndan hamle geldi. Belediyelere ait vergi borçlarının ödenmesi noktasında harekete geçen Gelir Dairesi Başkanlığı, İller Bankası’ndan gelen gelirlere ipotek uyguladığı uygulandığı öğrenildi.

İpotek işlemlerinin vergi borçlarını yapılandıran ancak yapılandırmayı bozan ya da yapılandırma da yapmayıp borcunu ödemeyen belediyelere uygulandığı aktarıldı. Belediye yetkililerinin borçların yeniden yapılandırılması noktasında Gelir İdaresi yetkilileri ile çalışmalarının sürdürdüğü bildirilirken borca karşılık olarak belediyeye ait taşınmazların Gelir İdaresi Müdürlüğü’ne devredilmesinin de masada olduğu aktarıldı.