GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Aralık 2016 Pazartesi 18:58

İlk fotoğraf Kocaoğlu'ndan: Karşıyaka tramvayı yola çıktı!

Karşıyaka tramvayında tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra ilk deneme seferi yapıldı. Başkan Kocaoğlu ilk seferin fotoğrafını Twitter'dan paylaştı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda konforu artırmak ve çevreci toplu ulaşım araçlarını çeşitlendirmek amacıyla yapımına başladığı “Konak ve Karşıyaka Tramvayları Projesi” kapsamında, ilk deneme seferini 28 Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanırken sürpriz bir gelişme yaşandı. 

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yapım çalışmaları çerçevesinde, Karşıyaka tramvay hattında Mavişehir ile Bostanlı Köprüsü arasında gerçekleşecek olan deneme seferleri için kataner tellerine 750 Volt elektrik akımı verilmeye başlandı. Bu kapsamda ilk test sürüşü de bugün yapıldı. 

KARŞINIZA ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIZ 
İzmri Büyükşehir Belediye Başkanı deneme seferleri müjdesini Twitter'dan takipçilerine duyurdu. Test sürüşünden fotoğraflar paylaşan Başkan Kocaoğlu, "Karşıyaka tramvayında test sürüşlerine başladık. Ansızın çıkarsa karşınıza, sakın şaşırmayın”  ifadelerini kullandı.