GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
13 Nisan 2016 Çarşamba 11:32

İLGEO’da Aykut Yenice’den toplu salvo!

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Aykut Yenice, oda yönetimine aday olan Alpay Okyay’ı, Esnaf Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ve odayı dava eden eski başkan yardımcısı Doğan Kılıç’ı topa tuttu.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası’nda hareketli günler yaşanıyor. Geçmiş dönem yönetimin alacakları nedeniyle odayı icraya veren eski yönetim kurulu üyesi Doğan Kılıç ve oda başkanlığı adayı Alpay Okyay'ın eleştirilerine Başkan Aykut Yenice’den yanıt geldi.

MÜSLÜMAN MAHALLESİ’NDE SALYANGOZ SATIYORLAR
Eleştirilere tek tek yanıt veren Aykut Yenice, “Maalesef daha seçimlere iki yıl olmasına rağmen ortada fol yok yumurta yok; bir takım adamlar, adamlık kimliklerini bir kenara bırakarak itamda bulunuyorlar. Görmemezlikten duymazlıktan geldik ama artık bıçak kemiğe dayandı. Bu sektörün 4 sefer kongrede oyla seçilmiş biri olarak İzmir’in tek seçilmiş Türkiye başkanı olarak evladımız dediğimiz, emanet dediğimiz, 8 yıl yanımda çalışan bir kişi, iki mikrofon görünce basına adeta bülbül kesiliyor. Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorsun sen kimsin. Bunların hepsinin bir geçmişi var” şeklinde konuştu.


ADALET AĞABEYİ DEĞİL REZALET AĞABEYİ! 
Aykut Yenice’nin önceki oda seçimlerinde üzerine kayıtlı işlemenin olmaması nedeniyle Lokantacılar Odası Başkanı sıfatına sahip olmadığına yönelin İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği tarafından yöneltim kurulu üyelerine gönderilen yazıyı ve hakkında açılan davanın kararını gösterdi.

Sözlerinde Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu’yu hedef alan Yenice, “İşi gücü bıraktılar benim esnafımı irdelemeye başladılar. Mevcut birlik başkanı, yönetim kuruluna  ‘yargılanacaksınız hesap vereceksiniz’ diye yazı gönderdi. İstifa et dendi. İzmir’de kendisine adalet ağabeyi, bana göre rezalet ağabeyi birlik başkanı çıkıyor Aykut Yenice başkan değildir diyor. Sen kimsin? Sen kanun musun? Sen nasıl bana başkan değil dersin, üyelerimi taciz edersin? Mahkeme kararını verdi. ‘Aykut Yenice başkandır’ dedi.  Sen ne yüzle orada oturacaksın adalet abisi” ifadelerini kullandı.

SENİN İŞ YERİN NEREDE TURŞUCU?
Yenice, “Zekeriya Mutlu vergi rekortmeni olmuş. İş yeri nerede? Zekeriya Mutlu’nun hangi iş yeri var? Hadi gidelim. Bizim iş yerimiz burada senin iş yerin nerede turşucu? Gelin odaya kaydolun. Bu adamlarla istedikleri yerde istedikleri zaman basının önünde tartışmaya hazırım” dedi.

8 SENE KAPIMDA BEKLEMİŞ ADAM…
Birliğe hakkında işlem yapması için odayı icraya veren eski yönetim kurulu üyesi Doğan Kılıç’ın şikayeti üzerine mahkeme sürecine girdiklerini söyleyen Yenice, Kılıç’ın odayı icraya vermesi hakkında açıklama yaptı.

Yenice, “8 sene yanımda başkanvekilliği yapmış, kapımda beklemiş, kendi işyerimde çalışmış biri beni savcılığa şikayet etmiş. Aykut Yenice başkan değildir demiş. Aynı arkadaş, odadaki huzur hakkını almadığı gerekçesiyle bizden para istiyor. Bu arkadaşlar aynı zamanda istifa eden arkadaşlar. Bunlar yıllar sonra biz huzur hakkı almadık diyorlar. Doğan Kılıç bizden 77 milyar para istiyor. Bu onun hakkı değil. Alması gereken paralar var deniyor. Biz ona gel bir şekilde anlaşalım dedik. Biz o dönem huzur hakkı almayacağımıza dair imza atmışız. Ama bu arkadaş iki sayfaya imza artmadığı için hukuken haklı saylanıyor.  Biz bu adamları görüşmek için odaya davet ettik. Odaya gelmediler. Karşılığında icra takibine karşı karşıya kaldık. Ondan sonra Aykut Yenice zarara uğrattı deniyor” şeklinde konuştu. 

ARABASININ BENZİNİNİ BİZ ALDIK
Kılıç’ın odadan alacağı 77 bin TL’nin 20 Bin TL’sini yönetimdeyken aldığını söyleyen Yenice, “20 bini aldığına dair bilirkişi raporu var. Yalancılığı kendine düstur edinmiş. Arkadaşımız, ‘Ben odadan bir kuruş para almadım aldığımız parayı Suriyeli çocuklara bağışlayacağım’ dedi. Zamanında bu adamın arabasına benzini bile biz koyduk. Yönetim kararı var. Parayı aldığına dair belgeler var. Bu arkadaşlar hakkında hakları neyse gelsinler alsınlar dedik. Gelmediler. Bizim çağrımıza rağmen geçen gün icraya geldiler. İcra memurları geldikten 2 saat sonra para hesaplarına yattı” dedi. 

FIRILDAK DOĞAN!
Doğan Kılıç’ın AK Parti’den CHP’ye geçmesini eleştiren Yenice, ”Türk siyası hayatında böyle fırıldaklar çoktur. İzmir’de de fırıldak Doğan çıktı. Beni geçen hafta beni Cumhurbaşkanıma şikayet etmiş sen nasıl CHP’lisin? Cumhurbaşkanımın senin gibi fırıldaklarla uğraşacak hali yok. Üst akıl bunları yönetiyor. Üst akıl Aykut Yenice  bir yerden yakalamamız lazım diyor” ifadelerini kullandı.

AĞABEYLERİ ÖYLE İSTİYOR!
Son dönemde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen ve oda başkanlığına aday olan eski başkan Adil Müftüoğlu’nun torunu Alpay Okyay'a yanıt veren Yenice, Müftüoğlu’nun üst akıl diye tabir ettiği Zekeriya mutlu yönetimi tarafından çıkarıldığını iddia ederek, “Nasıl çıkacaksın o genel kurula yüreğin yetiyorsa gel yarın genel kurula gidelim. Müftüoüğlu’nun torunu odamıza itibar kazandıracağım diyor. Biz odayı marka yapmışız. 2012 yılında odadan para almış, Aykut Yenice bu paraları almış yemiş diyor.  Çünkü ağabeyi öyle istiyor.üst akıl öyle istiyor. Ağabeyleri çıkarmışlar Aykut Yenice’yi istemiyorlar. Esnaf odaları Birliği benim arkamda diyor. Biz bu filmi daha önce gördük. 2010 yılı seçimlerinde bize senin burada söylediğin iddialar için müfettiş gönderdiler. Hepsinin incelemesi yapıldı. 2010 yılında bunların hepsinden aklandık. Çocuğum uyma bunlara. Sen yanlış yönlendiriliyorsun” diye konuştu.

HASTANEYE GÖTÜRÜP DELİ RAPORU ALDI, MİRASA KONDU
Yenice, “Onlar dedesinin mirasına çok meraklı...  Bunlar ünlü lokantacıyı 2005 yılında hastaneye götürüp deli raporu aldılar, mirasına el koydular. Ben oda başkanı olmayı karar verdiğimde önce Burhan Özfatura’ya gittim. Dedim ki babamın arkadaşı Adil Müftüoğlu ile sandıkta yarışmak istemiyorum. Çekileceğini söyledi çekilmedi. Konuşun sözünde dursun dedim. Çekilmedi. Kongrede ben kürsüden indiğimde Adil ağabeyin elini öptüm. Geçtiğimiz kongrede Adil Müftüoğlu’nu onursal başkan yaptım. Arkadaşın annesine plaket verdi. Kapattık defteri” dedi.

MÜFTÜOĞLU’NA 15 YILLIK DAVA
Adil Müftüoğlu’nun başkan olduğu 2001 yılında odaya ait 70 milyar 440 milyon TL paranın kendi hesabına alındığını, odanın haklarıyla ilgili dava açacağını söyleyen Yenice, “1960 yılında İzmir’de  bulaşıkçılık yapan bir adamın 10 trilyon  mal varlığı nasıl oldu? Adil Müftüoğlu odanın parasını kendi hesabına geçirdi. Bu duyulduğunda yönetim köşeye sıkıştırdı. Adil Müftüoğlu altına kaçırdı. Ben engel oldum.  Yılarca biz bu konuyu  ağzımıza almadık. Burada şahsım ve yönetim kurulu adına Adil Müftüoğlu’nun mirasçılarından davacıyız. Odanın parasını aldın, oturduğun yerde servetin üstünde İzmirli lokantacıların hakkı var” ifadesini kullandı.