GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Ağustos 2020 Pazar 18:05

İlçedeki önlemler artırıldı: Beydağ'da korona alarmı!

İlçede vaka sayısı 9'a yükselince, Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar'ın önerisiyle Hıfzıssıhha Kurulu, çok önemli kararlar aldı ve uygulamaya geçildi

EGEDESONSÖZ - Beydağ'da koronovirüs vaka sayası 9'a yükselince, ilçede salgınla mücadele anlamında önemli kararlar alındı. Beydağ Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ve Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar'ın çağrısıyla, Hıfzıssıhha Kurulu'nun altığı kararların hemen uygulamaya sokuldu.

Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karara göre, Beydağ'da düğün, nişan, sünnet ve mevlidlerde yemek ikramı yasaklandı. Ancak bu organizasyonların, üç saat içerisinde başlayıp bitirilmesi şartı getirildi. Ayrıca cenaze törenlerine sadece birinci derece akrabaların katılımına izin verilecek. Karara uymayanların, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereği, idari para cezasına çarptırılacağı duyuruldu.



Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, bu yönde bir kararın daha önce Kiraz için alındığını hatırlatarak, Egedesonsöz'e şu bilgileri verdi: "Vaka sayısı 9 olunca, ister istemez insan tedirgin oluyor. Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ilçemizdeki önlemleri artırdık. Kiraz ile komşuyuz. Vaka sayısının artmasından endişe ediyoruz. İleride sıkıntı yaşamamak için tedbirleri artırmakta fayda var. Beydağlıların, Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı bu karara harfiyen uyacağından şüphemiz yoktur. Özetleyecek olursak, cenaze törenlerinde, düğün, nişan, sünnet ve mevlit törenlerindeki kalabalıkları en aza indirmek ve daha az zaman birlikte olmak zorundayız."