GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ağustos 2016 Cumartesi 09:19

İlçe başkanına dirsek attı, disipline gitti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde koruma ve güvenlik ekibinde yer alan Turgut Yalçın disipline gönderildi. Buca İlçe Başkanlığı tarafından ihracı istenen Yalçın’ın disiplin dosyasında İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’ya dirsek attığı ve ayağına bastığı yer aldı.

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e yaptığı ziyaretlerde koruma ve güvenlik ekibinde yer alan isimlerden olan Turgut Yalçın disipline gönderildi.  Buca eski Belediye Başkanı Ercan Tatı döneminde belediyede işçi kadrosunda 5 yıl boyunca çalışan Yalçın, Tatı’nın yeniden aday gösterilmemesinin ardından Konak Belediyesi’nde işe başlamıştı. İki yıldır Konak’ta işçi kadrosunda görünen Yalçın, genel başkan ziyaretleri öncesinde İzmir’e gelen öncü koruma ekibine eşlik ederken zaman zaman da misafir araçlarını kullanıyor.

Yalçın’ın kesin ihraç istemiyle disipline gönderilme gerekçeleri arasında Kılıçdaroğlu’nun son İzmir ziyareti oldu. Kılıçdaroğlu’nu havalimanında karşılayan heyet arasında yer alan Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ile tartışan Yalçın, iddialara göre önce genel başkan ile arasına elini koyarak set oldu. Daha sonra ise engeli geçmek isteyen Kaya’nın karnına dirsek attı. Yalçın kalabalık arasında bir de Kaya’nın ayağına basarak küfür etti.

Olayı değerlendiren CHP İlçe Başkanlığı yönetim kurulu toplantısında Yalçın hakkında disiplin işlemini başlattı. Üyelik kaydı Buca’da bulunan Yalçın’ın dosyası işlem yapılmak üzere disiplin kuruluna gönderildi.