GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ağustos 2021 Perşembe 19:19

İl Yönetiminden eski ilçe başkanı için 'YDK' hamlesi

Haftalık olağan il yönetimi toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi'nin gündeminde iki gün boyunca Bergama'da gerçekleştirilen ziyaretler ve 'kesin ihraç' istemi ile İl Disiplin Kurulu'na gönderilen ancak kınama cezası alan Buca eski ilçe başkanı Kasım Akdağ'ın dosyası yer aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi olağan haftalık il yönetimi toplantısını gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ana gündeminde ise 2 günlük  Bergama çıkarması ve Buca eski ilçe başkanı Kasım Akdağ'ın dosyası yer aldı.

SAHA ÇALIŞMALARI ALİAĞA İLE DEVAM EDECEK
Kurban Bayramı sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin araya girmesini fırsatı çevirmek amacı ile İzmir'de Milletvekilleri ile birlikte saha çalışmalarına başlayan CHP İzmir İl Yönetimi, çalışmaların ilk durağı olarak Bergama'yı belirlemişti.

3 ve 4 Ağustos tarihlerinde Bergama'da ziyaretlerini gerçekleştiren CHP yönetimi ve Milletvekilleri,ilk günde esnaf ile bir araya gelmiş ve sorunlarını dinlemişti. İkinci günde ilk olarak basın mensupları ile bir araya gelen CHP örgütü sonrasında ise Sanayi Sitesini ziyaret etmiş ve gruplara ayrılarak ilçe köylerini ziyaret gerçekleştirmişti.

Ziyaret sonrası bugün CHP il yönetim toplantısını gerçekleştirirken toplantıda gerçekleştirilen ziyaretler masaya yatırıldı. İl Başkanı Yücel, ziyaretlerden ve örgütün çalışmasından memnun olduğunu ifade ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre ayrıca Bergama sonrası İl Yönetimi ziyaretlerine Aliağa ile devam etme kararı aldı.

AKDAĞ İÇİN 'YDK' HAMLESİ
Cumhuriyet Halk Partisi eski Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, hakkında çıkan ilçe yönetimi banka hesaplarındaki bazı işlemler gerçekleştirdiği iddialar sonrası hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin komisyonu kurulmasına karar verilmişti.

Akdağ hakkında çıkan iddiaları kesin bir dille reddederken, toplanan İl Disiplin Kurulu ise Akdağ'ın dosyasını incelemiş ve Akdağ'a kınama cezası verme kararı almıştı.

İl Disiplin Kurulu'nun kararı sonrası 'kesin ihraç' isteyen il yönetimi Akdağ'ın dosyasını parti Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) gönderme kararı aldı.