GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ağustos 2022 Perşembe 19:18

İl toplantısı sona erdi... Neler konuşuldu?

Haftalık olağan il yönetimi toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de gündem Gaziemir ve seçimdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı haftalık olağan il yönetimi toplantısını gerçekleştirdi.

Yaklaşık olarak 2 saat süren toplantının gündeminde ise yeniden Gaziemir yer aldı.

SERİN İÇİN KOMİSYON KARARI
Geçtiğimiz aylarda Gaziemir ilçesinde bulunan bir alanda yapılması istenen imar planı değişikliğine Cumhuriyet Halk Partisi'ni adına tek ret oyu kullanan Murat Serin Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediye Meclis Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından disipline sevk edilmişti. İl yönetimine verilen dosya sonrası talebi inceleyen  İl yönetimi iMurat Serin hakkında komisyon kurulması kararı verdi. Süreci inceleyecek olan iki kişilik komisyon üyeleri, şahitlerle bir araya gelecek ve inceleme yapacak . Son kararı ise il yönetimi verecek.

SANDIKLARI KONTROL EDİN ÇAĞRISI
Toplantının gündeminde yer alan bir başka madde ise seçim oldu. Son zamanlarda seçim çalışmalarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi bu kez il yönetimlerine sandık uyarısında bulundu. İl yönetimine iletilen yazıda il yönetimleri sorumluluklarında bulunan sandıklardaki sandık görevlerini tek tek kontrol etmesi ve olası bir değişiklik olması durumunda ise bunların düzeltilmesi ve genel merkeze bildirmesi talimatı verdi.