GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Ağustos 2020 Pazartesi 13:44

İl Tarım Müdürü’nden İnciraltı mağdurlarına destek!

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut'un ziyaret ettiği İl Tarım Müdürü, planlama sorunu hala çözülemeyen İnciraltı dosyasını yakından takip ettiğini söyledi.

EGEDESONSÖZ - İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Ankara ziyareti ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in ardından İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'i de ziyaret etti. AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK üyesi Atilla Kaya ile birlikte Özen'e İnciraltı dosyasıyla giden Karabulut, "Konunun ilgilileriyle temaslarımız devam ediyor" dedi.

"İzmir'in bir numaralı sorunu" olarak nitelendirdiği İnciraltı planlamasının bir an önce çözülmesini istediklerini belirten Tayfun Karabulut, şu açıklamalarda bulundu:

"Sayın vekilimiz Atilla Kaya ile birlikte bu kez İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'i ziyaret etti. Yıllardır, İnciraltı'nın tarım alanı olma vasfını yitirdiğini söylüyoruz. İl Tarım Müdürü Özen de bizimle aynı görüşte. İnciraltı meselesini yakından takip ettiğini, yaşanan mağduriyeti bildiğini bildirdi. İnciraltı'nın toprak vasfını yitirdiğini herkes biliyor ama bu gerçeği hala kabullenmeyenler var. Müdür bey, İnciraltı toprak sahiplerinin mağduriyetini gidermek anlamında her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Kendisine teşekkür ediyoruz."

Geçmiş yıllarda İnciraltı'nın tarım vasfı taşıdığını ancak ilerleyen yıllarda suların borlanması, şiddetli oranla tuzlanmasıyla bu vasfın yok olduğunu anlatan İnciraltı Girişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, "İnciraltı'nın adım adım İzmir'e kazandırılmasına katkı koyan herkese ve son ziyaretimizde bizi dinleyen İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mustafa Özen'e çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.