GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Şubat 2022 Cumartesi 11:01

İl Sağlık Müdürlüğü hakkında flaş iddia: 'Ceza kesebilmek için...'

Saha ziyaretleri sırasında bir kahvehane sahibini yaşadığı olayı anlatan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İl Sağlık Müdürlüğü hakkında iddialarda bulunarak "Bir kahvehane sahibi anlattı... İl sağlıktan gelen ekip cebinden kül tablası çıkarak külleri yere dökmüş... Bunu inceleyen ekip yapıyor. Sırf ceza kesmek için... Bunu yapan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün görevlileri. Ben de sordum 'Ya gerçekten böyle bir şey yaptı mı?' diye, oturttu bana güvenlik kamerası kayıtlarını izletti" dedi.

EGEDESONSÖZ - Sonsöz TV yayınına katılan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, saha çalışmalarında denk geldiği çarpıcı bir olayı dile getirdi.

Bayır, gittiği bir kahvehanede İzmir İl Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından gerçekleştirilen bir işlemde sigara içmeye kapalı bir ortamda ceza kesmek için personellerin cebinden kül çıkararak yere döktüğü iddiasına şahit olduğunu belirtti.

CEMAAT YERLERİNDE TOPLAMAYI HEDEFLİYORLAR
İçki ve sigara içilen, oyun oynanan yerleri kapatarak insanların cemaat alanlarına dini konulara yönlendirilmek istendiğini belirten Bayır, şu ifadeleri kullandı:

"Bir kahvehane sahibi anlattı. İl sağlıktan gelen ekip cebinden kül tablası çıkarak külleri yere dökmüş... Bunu inceleyen ekip yapıyor. Sırf ceza kesmek için. Bunu yapan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün görevlileri. Ben de sordum 'Ya gerçekten böyle bir şey yaptı mı?' diye, oturttu bana güvenlik kamerası kayıtlarını izletti. Zaten olay şu an mahkemelik. İktidar sigara içilen mekanları, içki içilen mekanları, oyun oynanan mekanları kapatacak... 'Buradaki zamanı orda harcamasınlar, başka yerde kullansınlar' diyor. Sürekli siyaseti dine dahil etmeye çalışıyorlar, insanları da dine yöneltmeye çalışıyor. Cemaat yerlerinde toplanmayı hedefliyorlar sanırım... Camide namazın vakti belli, o da beş vakit. Daha fazlası yok ki. İzmir'de kısmen bunlar az. Doğuya doğru gittiğimizde çok daha belirginleşiyor... 'Ben çocuğumu devlet okuluna teslim ediyorum' diyorsun ama çocuğunun, torununun beynine farklı şeyler yerleştirilmeye çalışılıyor."