GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
1 Temmuz 2017 Cumartesi 09:13

İl Müdürü Salnur açıkladı: İzmir'de madde bağımlılarına rehabilitasyon köyleri!

Artan uyuşturucu madde kullanımlarına karşı İzmir’de harekete geçildi. İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur,  ön çalışması yapılan iki ‘Rehabilitasyon Köyü’nün en kısa zamanda İzmir’e kazandırılacağını açıkladı.

Ayşe YILMAZ / EGEDESONSÖZ - Uyuşturucu madde bağımlılığından kurutulmak için hastanelere çok fazla kişinin başvuru yaptığını belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur,  uyuşturucu ile mücadelede bakanlığın yeni  çalışmalar içerisinde olduğunu söyledi.  “Türkiye uyuşturucu kullanımında dünya ortalamasının altındadır” bilgisini veren Salnur,  “Dünyada uyuşturucu ve sigara kullanımı çok yüksek oranlarda. Ülkemizde bir artış olduğunu gözlemlememize rağmen dünya ortalamasının altındayız. Ama uyuşturucu maddelerinin kolay ulaşılabilir ve ucuz olması Valilik ve Emniyet’in çalışması ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Öte yandan tedavi noktasında bizlerde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ciddi oranda başvurular var. Yatak kapasitemizi başvuru ve  yeni hastaneler oranında arttırıyoruz” diye konuştu.

BAĞIMLILAR İÇİN ‘KÖY’ KURULACAK
Madde bağımlılığına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarda bulunduğunu ve bu doğrultuda hareket ettiklerini belirten İl Müdürü Salnur, İzmir için sevindirici bir haber de verdi. Salnur, ön çalışmaları tamamlanan iki Rehabilitasyon Köyü’nü en kısa zamanda hizmete açacaklarını söyledi. Salnur, “Cumhurbaşkanımızın uyuşturucu ile mücadelede talimatı vardı. Bizler de Valilikten aldığımız talimatla ön çalışmalarını yapmaya başladık. Çalışmalar kapsamında ilimize iki adet  Rehabilitasyon Köyü’nün planlanması söz konusu. Şu anda projenin ön çalışmasındayız.  Çocukların bu maddelerle tanışmaması için elimizden geleni yapacağız.  Kapasitesi ve içeriği ön çalışma sonucuna göre belirlenecek. Köy içerisinde uzaman kadrolar yer alacak” dedi.