GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mayıs 2024 Perşembe 09:24

İl başkanlığına talipli yok... 'Gelecek' karanlık!

4,5 yıl önce kurulan Gelecek Partisi’nin ana yönetiminden üç önemli ismin ardından İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı’nın da “Benden buraya kadar” deyip istifa etmesiyle partide karamsarlık başladı. Partinin kuruluşundan bu yana, biri büyük miting olmak üzere İzmir’e üç kez gelen Davutoğlu’nun teşkilata ilgisizliği, yeni İl başkanının hala atanmaması, “Gelecek Partisi de mi dağılıyor?” sorusunu sorduruyor. Diğer yandan il başkanı olmak için herhangi bir talipli de bulunmuyor.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -   31 Mart 2024 yerel seçimlerinde başarısız sonuçlar alan partilerde istifalar yoğun bir şekilde devam ederken, bazıları kapanmanın eşiğine geldi.

Gelecek Partisi’nde de hareketli günler yaşanıyor. Partinin üst yönetiminden Serkan Özcan, Kerim Rota, Sefer Üstün gibi isimlerin istifalarının ardından, 3 yıldır İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Onur Sivaslı’nın da istifasını vermesi, hala yeni İl Başkanının atanmaması, “Davutoğlu’nun partisi de mi dağılıyor?” sorusunu gündeme taşıdı.

SİVASLI: BEN GELİNCEYE KADAR PARTİ KRİZLERLE ANILIYORDU
12 Aralık 2019’da siyasi faaliyetlerine başlayan Gelecek Partisi’nin kurucularından olan Onur Sivaslı, 4,5 yıllık süreçte 3 yıl İl Başkanlığı yaptığını, kendisinden önce partiden 4 İl başkanının gelip geçtiğini belirterek, “Üç aydır İl başkanlığını bırakacağımı söylüyordum. Genel merkeze devir teslimi yaptım. Bizim partinin belediyesi yok, bakanlığı yok. Genel Merkez’den gelen bir yardım yok. Ben göreve gelmeden önce Gelecek Partisi, hep krizlerle anılıyordu. İstifalar, araba kurşunlanması, kapatıp gitmeler gibi. Ben geldim, tek kriz dahi yaşamadık. Ama benden de buraya kadar” dedi.

“Bundan sonra ne olacak?” sorusuna Sivaslı, şu yanıtı verdi:

“Yönetimdeki arkadaşlardan istifa etmemelerini, yeni atanacak İl Başkanı’na destek olmalarını istedim. İki seçim yaptık ve çok yoruldum. 4 yıl seçim yok. Genel başkanımız istifadan vazgeçmemi istedi ama artık ben yokum. Bundan sonra partimin arkasında duracağım tabii ki ama bir süre uzak duracağım.”

DAVUTOĞLU, 4,5 YILDA İZMİR’E SADECE 3 KEZ GELDİ
Diğer yandan Gelecek Partisi’nin tabanın da kopmaların olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Altılı Masa’da yer alan Gelecek Partisi’nin CHP oylarıyla İzmir’den çıkardığı milletvekili Mustafa Bilici’nin İzmir’e hiç gelmemesi, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun ise büyük miting dışında İktisat Kongresi ve Seferihisar’daki tsunami olayının olduğu dönemde ziyaretleri dışında İzmir’e hiç uğramamasının da tabanda rahatsızlık yarattığı konuşuluyor. Davutoğlu’nun İzmir teşkilatına karşı ilgisizliğini eleştiren partililerin, “Bu şartlarda biz ne kadar başarılı olabiliriz ki… Madem İzmir teşkilatına destek ve ilgi yok, o zaman partiyi kapatalım. Gelecek, hiç de parlak görünmüyor” dedikleri öğrenildi.