GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Nisan 2020 Çarşamba 23:09

İl Başkanlarıyla buluştu: İzmir için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan internet ortamında il başkanlarıyla buluştu. Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den bilgiler aldı. Sürekli’nin koronavirüs nedeniyle sağlık tesisleri ve şehir hastanesinden bahsetmesi üzerine, “Kısa süre içinde bizzat gelerek açılışını yaparız inşallah” dedi.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan videokonferans sistemi üzerinden AK Parti il başkanlarıyla görüştü. İl başkanlarına kendi illerindeki durumu soran Erdoğan, birçok konuda değerlendirme yaptı.

Erdoğan, İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den de kent geneliyle ilgili brifing aldı. Sürekli, görüşmede teşkilat çalışmaları ve üyelerin durumuyla ilgili bilgi verdi.

Salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar içinde AK Parti üyelerinin sayısını, mahalle ve teşkilatın bu konuda yaptıklarını, alınan önlemleri tek tek anlattı.

Sürekli, milletvekili olduğu dönemde de yakın takip ettiği Bayraklı Şehir Hastanesi’yle ilgili de bilgiler verdi. Toplam 2060 yatak kapasiteli inşaatı devam eden hastanenin durumunu anlatan Sürekli’ye Erdoğan, “Hastane ne zamana biter?” sorusunu yöneltti. Sürekli de bunun üzerine hastanenin Ekim ayında tamamlanarak açılışının yapılacak hale geleceğini söyledi. Erdoğan da bunun üzerine, “Kısa süre içinde bizzat gelerek açılışını da yaparız inşallah” ifadelerini kullandı.

Sürekli konuşmasında ayrıca, İzmir’in koronavirüs salgını nedeniyle önemli tedbirler aldığını da söylerken valilik ve sağlık müdürlüğü koordinasyonunda çalışmaların dikkatli bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.