GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Temmuz 2020 Cumartesi 18:18

İl Başkanı Yücel’in ziyaretindeki ayrıntı: Nalbantoğlu’na karşı değilim ama…

Kurultay öncesinde Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ziyarette son durum raporu verdiği öğrenilirken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in PM’ye girmesini istediği isim olan eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nu desteklediğini söylediği öğrenildi. Yücel, PM için Milletvekili Ednan Arslan ve Özüm Özdemir ismini şart koştu.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin ay sonunda düzenleyeceği kurultay öncesinde yaşanan hareketli süreç devam ediyor. Seçimde oy kullanacak doğal delegeler olan milletvekilleri hariç 52 kurultay delegesi bulunan İzmir’den birçok kişi parti üst yönetiminde yer almak istiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek İzmir ile ilgili son durum raporu veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in görüşmesinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Yücel’in ilk olarak İzmir’de yaşananlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyum konusu, belediye başkanlarının parti örgütüyle diyaloğu ve belediyelere yönelik yargısal süreçler gibi konularda değerlendirme yaptığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun İl Başkanı Yücel’e, kurultayda isim önerisi alacağı kişi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i işaret ettiği ve “uzlaşmanızdan yanayım” mesajı verdiği belirtildi. İzmir’in Ankara’ya 52 kurultay delegesi ve üzerinde çalışılmış öneri listesiyle gelmesini beklediğini anlatan Kılıçdaroğlu’nun “arkadaşlar da ayrıntılı çalışmalar yapıyor” dediği yansıdı. Kılıçdaroğlu’nun Yücel’e, “farklı düşünenler olabilir ama kavgalı görüntü vermek doğru değil” diyerek sloganı “iktidar” olan kurultayı çok önemsediğini anlattı.

Deniz Yücel ziyarette, Başkan Soyer’in öneri listesinin en tepesinde yer alan CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu için ise, “Bizim karşı çıkacağımız bir isim değil. Kendisinin listede olmasına şerh koymayız, olumsuz bakmayız” dedi. Ziyarette Kılıçdaroğlu’nun Yücel’den önce Ankara’da kendisini ziyaret eden Soyer için ise , “Sayın başkanın değerlendirmeleri oldu. Belediye başkanlarıyla örgüt ilişkisini önemsiyorum. Uyum birinci tercihim” dediği öğrenildi.

Yücel’in söz konusu ziyarette genel başkandan özellikle Milletvekili Ednan Arslan ismini istediği öğrenilirken kadın ve gençlik kotasından ise Özüm Özdemir’in değerlendirilmesini istediği yansıdı. Yücel, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın durumunun genel başkan tarafından değerlendirileceği için bir yorum yapmadı. Özkan’a yakın siyaset yapan ve PM’ye girme talebinde bulunan Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak için ise açıktan “istiyoruz” demedi. Yücel’in ayrıca PM’ye son dönem giren Gaziemir eski İlçe Başkanı Umut Tekin ile birlikte bazı isimlere sıcak baktığı kamuoyuna yansımıştı.

Öte yandan kurultayda PM talebi bulunan milletvekilleri arasında eski Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Milletvekilleri Murat Bakan, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Mehmet Ali Çelebi, Selin Sayek Böke, Atilla Sertel, Özcan Purçu isimleri yer alıyor.

Partiyi Yüksek Disiplin Kurulu’nda temsil eden Milletvekili Mahir Polat’ın da PM’ye sıcak baktığı öğrenilirken yere seçimde aday belirleme döneminde istifa eden Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ile Milletvekili Kani Beko’nun bir talebi bulunmuyor.

Ayrıca, PM’ye girmek isteyenler arasında bu dönem Bilim Kültür Yönetim Platformu (BYKP) üyeliğini zorlayan Devrim Barış Çelik ismi de kulislerde yer alıyor.