GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Mart 2020 Çarşamba 20:38

İl Başkanı Yücel açıkladı: Başkan Arda’nın istifası istenecek mi?

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 15 Temmuz ile ilgili sosyal medya paylaşımları üzerine çıkan kriz hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yücel, Gaziemir Belediye Başkanı hakkında henüz bir soruşturma olmadığını ifade ederek istifasının istenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- CHP Kurultayı öncesinde delegelerle yapılan toplantının ardından basına açıklama yapan İl Başkanı Deniz Yücel, toplantı gündemini değerlendirdi.

KILIÇDAROĞLU’NA İZMİR DESTEĞİ

Kurultay ile ilgili delegelere bilgilendirme yapıldığını söyleyen Yücel, “Kurultaydaki gündem ve işleyişle ilgili bilgilendirme yaptık. Aynı zamanda yerel seçimlerde CHP’nin yakaladığı başarı göz önünde bulunulduğunda genel başkanımızın partimizin liderliğine devam etmesi konusunda mutabakat oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir delegeleri tarafından genel başkanlığa önerilmesi konusunda imza verildi. İmzalar toplanıldı. Kurultay öncesinde imzaları yetkili mercilerle paylaşacağız” dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 15 Temmuz paylaşımları ile ilgili yaşanan kriz hakkında açıklamada bulunan Yücel, “Belediye başkanımızın istifasını almak gibi bir durum söz konusu değildir. Başkanımızla görüşerek bilgi aldık. Başkanımıza yansıyan soruşturma veya ifade çağrısı gibi bir şey yok. CHP her zaman kayyum uygulamasının karşısındadır ve bu uygulamanın antidemokratik olduğunu düşünüyoruz. Basına yansıyan hususların böyle bir uygulamaya yasal olarak imkan vermediğini düşünüyorum bir hukukçu olarak. Süreci takip edeceğiz, bir soruşturma olursa başkanımız ifadesini verir, biz her zaman yanındayız” diye konuştu.