GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ekim 2020 Salı 11:42

İl Başkanı’ndan 'anlaşma' şartı mı? Arkadaşına makam istedi!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadro ve atamalarla ilgili özel talepte bulundu. Belediye Başkanı Soyer’den Buca siyasetinden yakın tanıdığı Gazi Çırak için şirketlerde üst görev talep eden Yücel’in teklifi şimdilik kabul görmedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerde yapılan rotasyon süreci sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve gelmesinden sonra birçok partili özellikle şirketlerde üst düzey görevlere getirilirken atamalar parti örgütünde emek veren yapılar tarafından takdirle karşılanmıştı. Soyer’in belli aralıklarla sürdürdüğü değişim çalışmalarında il başkanlığından ilk kez bir talep geldi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den yakın arkadaşı olan ve Buca’da siyaset yapan Gazi Çırak’ı belediye şirketinde üst düzey bir göreve atamasını istedi. Çırak için, belediyenin insan kaynakları şirketi olan İZELMAN ve İZENERJİ dışında eski adı İZBELCOM olan İZDOĞA İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruması İyileştirilmesi Müşavirlik ve Proje Hizmetleri A.Ş’yi uygun gördüğünü ifade eden Yücel, tercihi Soyer’e bıraktı. Çırak’ın ilk olarak uygun şirketlerde genel müdür yardımcısı olarak değerlendirilmesini talep eden Yücel’in daha sonra performans sistemi içinde daha yukarılara taşınabilecek bir kişi olduğunu söylediği öğrenildi.

Yapılan araştırmada Çırak’ın ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde sözleşmeli memur olarak çalıştığı tespit edildi. Büyükşehir’de memur kadrosunda çalışan bir kişinin önce istifa etmesi daha sonra da bir şirkette üst düzey göreve atanması konusuna Başkan Soyer’in sıcak bakmadığı öğrenildi.

Yücel’in Başkan Soyer ve siyasi olarak kendisine destek veren isimlerle yıldızının barışmadığı biliniyor. Parti örgütünde kendisine yakın bazı isimlerin belediyede görev talebinde bulunması anlaşma ve uzlaşı şartı olarak yorumlanıyor.

Öte yandan İl Başkanı Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ihtisas komisyonlarının belirlenmesi sürecinde bazı isimlerin özel olarak kritik komisyonlar yer almasını istemişti. İmar Komisyonu Üyesi İlhan Dal bu isimler arasında yer alıyordu.