GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mayıs 2024 Salı 15:31

İl Başkanı, Genel Merkez’e tepki verdi: Uşak'ta DSP tabelası indi!

Uşak Demokratik Sol Parti İl Başkanlığını 9 yıldır yürüten Yüksel Duygu, Genel Başkan Aksakal’ın AK Parti ile işbirliği yaparak kendini milletvekili seçtirmesi, genel merkez yöneticilerinin demokratik solcuları yok sayması gibi gerekçeler nedeniyle hem istifa etti, hem de 35 yıldır asılı olan DSP tabelasını indirdi. İl Başkanlığı binası da kapatıldı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Genel Başkan Önder Aksakal, AK Parti kontenjanından milletvekili olarak TBMM’ye giderken, 31 Mart yerel seçimlerinde toplam 48 bin 516 oy alan DSP’de sular durulmak bilmiyor. 2015 yılından bu yana Demokratik Sol Parti İl Başkanı olarak görev yapan Yüksel Duygu, bir yıldır Genel Merkez’in örgüte bakışında olumlu bir değişiklik olmadığı, demokratik solcuların yok sayıldığı, genel merkez yöneticilerinin örgütlere karşı ilgisizliği gibi gerekçelerle istifa etti. Duygu, 35 yıldır asılı olan DSP tabelasını da indirdi, il binasını kapattı.

35 YILLIK PARTİ BİNASININ KAPISINA KİLİT VURULDU
9 yıldır demokratik sol kesimi DSP çatısı altında bir araya getirmeye çalıştığını, ancak genel merkez ile ters düştüklerini anlatan Yüksel Duygu, “Genel merkezin katı tutumuna, bizleri yok sayan zihniyetine daha fazla tahammül edemeyeceğim” dedi ve şunları söyledi:

“İstifam cebimde ama istifa dilekçemi verecek muhatap bulamıyorum. Çünkü bizi yok sayıyor genel merkez. 35 yıllık parti binasını kapattık. 35 yıldır orada asılı olan Demokratik Sol Parti tabelasını da indirdik. Çok üzgünüm. Dava arkadaşlarım da çok üzgün. Genel Başkan Önder Aksakal, örgütlerimizin tepkilerine aldırış etmeden AK Parti ile saf tuttu, kendini milletvekili seçtirdi. Aradan bir yıl geçti ve bu süreçte genel merkezin örgütlere bakışında olumlu bir gelişme yok. Onlar kendi koltuklarını koruma peşinde. Genel Merkez, demokratik solcuları tanımıyor. Tavırları değişir diye bir yıl sabırla bekledim ama olumlu bir gelişme göremedim. Merhum genel başkanımız Bülent Ecevit’e küfür eden, hakaret eden insanı, İzmir’de il başkanı yaptılar. Onlar, kendilerine biat edecek adamlar arıyorlar. 1985 ruhunu özlüyoruz. Parti özüne dönünceye, 1985 ruhu yeniden canlanmaya başlayınca kadar, elveda diyorum. 1985 ruhunun yaşatılması, partinin özüne, ilkelerine dönmesi için çok çaba harcadım. Elimi, bedenimi, hatta kalbimi taşın altına koydum, fayda etmedi. Partinin yok olmasına sebep olan olanlar ve buna ses çıkarmayanlar, ben demokratik solcuyum demesin. Ben bu acı tabloya sessiz kalamazdım. Uşak’ta örgütün kapısına kilit vurduk, tabelayı indirdik. Artık yapacak bir şey yok.”