GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
5 Haziran 2024 Çarşamba 08:43

İl başkanı belirleniyor… DEVA İzmir’de tek adaylı seçim!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir Teşkilatı, 9 Haziran  Pazar günü İl kongresini yapacak. İl Başkanlığını vekaleten yürüten Mesut Demir’in seçime tek aday olarak girmesi bekleniyor.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir Teşkilatı, 2. Olağan Genel Kurulu’nu 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirecek. Karşıyaka Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te başlayacak genel kurulda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu aday olmayacağını açıkladı. Milletvekili Seda Kaya Ösen’in de desteklediği, İl Başkanlığı’nı vekaleten yürüten Mesut Demir’in tek listeyle seçime girmesi bekleniyor.

YEREL SEÇİM SÜRECİNDE VEKALETEN İL BAŞKANLIĞI YAPTI
DEVA’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serap Karaosmanoğlu, Seda Kaya Ösen’in Milletvekili olmasından sonra üstlendiği İl Başkanlığı’nı, kendi adaylığı nedeniyle devrettiğini, o makama yeniden talip olmadığını söyledi.

Karaosmanoğlu’nun yönetiminde İl Başkan vekili olarak görev yapan Mesut Demir, başkanlık için kendisinden başka hiç kimseden talep gelmediğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

60 KİŞİLİK YENİ BİR YÖNETİM KURULU OLUŞTURULACAK
“Şimdilik tek aday görünüyorum. Tek aday olmam, benim rızamla olmuş bir şey değil. Bu göreve talip olacak arkadaşlar çıkarsa, bundan mutluluk duyarım. Yönetim kuruluna taze kan getireceğiz. DEVA’ya gönül veren, Türkiye için DEVA’nın iddiası olduğuna inanan birçok arkadaşımız var. Gelenekten gelen, partimizin kurulduğu günden bu yana aramızda olan arkadaşlardan 60 kişilik bir yönetim kurulu oluşturacağız. İlçe başkanlığı yapmış, belediye başkan adayı olmuş, partiye emek vermiş ve artık İl Başkanlığı’nda görev yapmaya hazır arkadaşlarımızın bir kısmını yönetime alarak değerlendireceğiz. O tecrübeli kadrolara ihtiyacımız var.  DEVA’yı İzmir’de daha yukarılara taşıyacak bir yönetim kadrosuyla yönetime talibiz”