GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Şubat 2023 Cuma 21:46

İktisat Kongresi öncesi kritik buluşma... Başkan Soyer'den vekillere sunum!

Türkiye’de 100 yıl önce gerçekleştirilen ve 15-21 Şubat tarihlerinde tekrarlanması planlanan İzmir İktisat Kongresi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri ile bir araya geldi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 15-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İktisat Kongresi öncesi bugün partisinin İzmir Milletvekilleri ile bir araya geldi.

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir Milletvekilleri, Tacettin Bayır, Kani Beko, Bedri Serter, Özcan Purçu, Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan ve CHP İzmir İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özen’in katılım gösterdiği toplantıda iktisat kongresi masaya yatırıldı.

Başkan Soyer tarafından vekillere sunum gerçekleştirildiği toplantıda ayrıca kongre sonrası alınacak kararların TBMM’ye taşınması yönünde de fikir alışverişinde bulunuldu. Soyer’in vekillere ‘Burada alınacak kararlar gerçekten çok önemli. Nasıl ki 100 yıl önce İktisat Kongresi’nde alınan kararlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaştırılmışsa, bizimde buradan çıkan sonuçları meclise taşımamız gerekiyor’ dediği öğrenildi. Sonuçların yasalaşmasının önemine vurgu yapıldığı toplantıda vekiller süreç hakkında görüşlerini belirtirken, Soyer’de vekillere yönelik taleplerini dile getirdi.