GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Şubat 2023 Perşembe 10:42

İktisat Kongresi’nde kürsü kadınların… İZİKAD Başkanı Sezgin: Cinsiyet mesele olmazsa eşitlik ve adalet olur!

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, Kadın ve İktisat Kongresi toplantısında yaptığı konuşmada “Cinsiyet meselesini konuşmadığımız, cinsiyetin mesele olmadığı, toplumun her bireyinden eşit olarak faydalandığımız zaman her şey eşit ve adaletli olacaktır” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (BASİFED) ortaklığı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) desteğiyle Tüpraş’ın Tema sponsorluğu ile organize edilen “Kadın ve İktisat Kongresi”, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Forumda birçok farklı meslek grubundan kadın bir araya gelirken, buluşmaya ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma yürüten 50’den fazla kadın derneği temsilcisi katıldı. İzmir’in yine bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği ‘Kadın ve İktisat Kongresi, moderatörlüğünü Bağımsız YK Üyesi, öğretim üyesi ve yazar İdil Türkmenoğlu’nun yaptığı açılışta İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, EgeYDD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Pınar Kılıç, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu ve EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner birer sunum gerçekleştirdi.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin yaptığı konuşmada bugün hepimizin ortak hayali olan, eşit haklara ve fırsatlara sahip olmak için çalışmalar yürüten Türkiye’nin en güçlü kadınlarının üye olduğu STK Başkanları olarak bir araya geldiklerini söyledi. Sadece eşitlik odaklı değil, toplumsal kalkınma ve döngüsel ekonominin de etkili ögeleri olduklarını söyleyen Sezgin, kadınlara hitap ederek “Sizler 100 yıl önce ülkemizin büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 Şubat 1923’de İzmir’de gerçekleşen Kadın Kongresi’nden ilham aldığımız, 100 yıl sonra geleceğe ışık tutacak önemdeki bu kongreye davet edilmiş, gelecekten sorumlu, özel ve seçilmiş kadınlarsınız’” dedi.

İzmir’de Kadın Kongresi’nin 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve eşi Latife Hanım’ın şehirdeki kadınlarla kadın sorunlarını dinlemek için topladığını hatırlatan Sezgin, “Bu toplantı aynı zamanda İktisat Kongresi’ne de ışık tutmuş, medeni kanunun oluşmasına da sebep olmuştur. Cinsiyet meselesini konuşmadığımız, cinsiyetin mesele olmadığı, toplumun her bireyinden eşit olarak faydalandığımız zaman her şey eşit ve adaletli olacaktır” diye konuştu.