GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Şubat 2022 Çarşamba 14:44

İkinci zirve! Karakayalı sordu: Buranın belediye başkanı kim?

İzmir'de tartışmalara neden olan 'Kemalpaşa Lojistik Merkezi' zirvesi konusunda henüz tartışmalar son bulmamışken, bugün İzmir Valiliğinde, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında yeni bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda yer almayan isimlerden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Buranın belediye başkanı kim? Biz değil miyiz? Mutlaka biz de 'merhaba' ya da 'buyurun sizde gelin' demelerini beklerdik" dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de geçtiğimiz aylarda tartışmalara neden olan Kemalpaşa Lojistik Merkezi  yeni bir toplantı daha gerçekleşti. 

Geçtiğimiz aylarda AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar Ankara'ya giderek Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’u ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'yi  Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin yapım süreci için ziyaret etmişti.

Gerçekleştirilen ziyaret sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kendisinin davet edilmemesine Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sitem ederken, "Geçen hafta odalarımızın başkanları ve AK Parti'nin milletvekilleri Ankara’ya çıkarma yaptılar. Basında böyle yer aldı... İzmir’in sorunlarını bakanlıklar nezdinde dile getirdiler. Bu güzel bir şey. Oraya İzmir Valimizi de götürmüşler. Gönül isterdi ki arkadaşlar 'Lojistik alanını ve OSB’leri konuşuyoruz; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı neden yok?' desin... Ya da bakanlıkların 'Bu kentin belediye başkanı neden yok?' demesini beklerdim. Bu hoş olmadı"  ifadelerin kullanmıştı. AK Partili isimler ise Başkan Soyer'e 'Dava açan birini faaliyetlerinize çağırır mısınız?' yorumunda bulunurken yeni bir gelişme daha yaşandı.

BİR ZİRVE DAHA
Tartışmalar henüz sıcaklığını korurken, Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin kurulumuna ilişkin, İzmir Yavuz Selim Köşger başkanlığında, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İZTO Başkanı Mahmut Özgener, EİB Başkanı Jak Eskinazi, Kemalpaşa OSB Yönetim Kurulu Üyesi Erol Diren, Dikili TDİOSBM Müdürü Hitay Baran, YİKOB İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa Arslan'ın katılımı ile Hükümet Konağı'nda koordinasyon ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise yer almadı. Başkan Soyer, çağrıldığı ancak İstanbul ziyareti nedeniyle mazeret bildirerek katılamadığı, Karakayalı'nın ise davet edilmediği öğrenildi.

KESİNLİKLE ÇAĞRILMAYI BEKLERDİK
Toplantıya çağrılmadıklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, sitemde bulunurken şu ifadeleri kullandı:

"Benim böyle bir toplantıdan bilgim yoktu. Toplantıya Kemalpaşa Belediye Başkanı olarak davet edilmedik. Kesinlik çağrılmayı beklerdik. Buranın belediye başkanı kim? Biz değil miyiz? Mutlaka bizde 'merhaba' ya da 'buyurun sizde gelin' demelerini beklerdik. Biz çağrılsaydık tabii ki kentimizin menfaati için kesinlikle toplantıya katılırdık ancak herhangi bir davet gelmedi."