GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
16 Mayıs 2021 Pazar 11:11

İkinci elde eskiye dönüş sinyali

Tam kapanma sürecinde galerilerin de kapalı olduğunu belirten İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Demir, "Bayramdan sonra büyük hareketlilik yaşanacağını umuyoruz. Sıfır araç üretimi yok. 2. el araç fiyatlarında belirgin bir yükseliş olacağını öngörüyoruz" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Pandemi sürecinde bir sıfır araç üretiminin durması nedeniyle 2. el araçların fiyatları ikiye, üçe katlanmıştı. Son dönemde çarkların yeniden dönmeye başlaması, sıfır araçların piyasaya sürülmesiyle 2. eldeki tırmanış durmuştu. Üretimin yeniden durması ve her yaz olduğu gibi bu yaz da 2. el araçlara talebin artacağı öngörüsüyle, fiyatların yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor.

NORMALLEŞME BAŞLADIĞINDA 2. EL PİYASASI CANLANIR

İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Demir, tam kapanma sürecinde Otokent esnafının dükkanlarının kapalı olduğunu belirterek, "Bayramdan sonra piyasanın canlanacağını ümit ediyoruz. Çünkü yaz geldi. Normalleşme kısmen de başlarsa, insanlar tatile gidecek, pikniğe gidecek. Yıllardır bu aylarda 2. el araç piyasası hareketlenirdi. Pandemiye rağmen yine hareketlilik olacağını, talep artacağı için fiyatların da yükselmeye başlayacağını öngörüyoruz" dedi. Başkan Demir, şu bilgileri verdi:

TRAFİK AÇIK, NOTER AÇIK, BANKA, VERGİ DAİRESİ AÇIK, OTOKENT KAPALI!

"Arabası olmayan vatandaşlarımız, tam normalleşme olmasa da kısmi normalleşmenin başlamasını bekliyor. Esnafımız kan ağlıyor. Vatandaşlar harıl harıl 2. el araba arıyor, istiyor. Trafik açık, noter açık, vergi dairesi, bankalar açık, ama Otokent esnafının dükkanları kapalı. Her gün Otokent'i denetlemeye geliyorlar, acaba biri dükkanı açar mı, diye. Esnafımız kurallara harfiyen uyuyor. Kaymakamımızın talimatıyla her gün ben de Otokent'e gidip kontrol ediyorum. Esnafımızın ödeme planları, hesabı kitabı alt üst oldu. Önümüzü göremiyoruz. Kısmi kapanma sürecinde açıktık ve az da olsa iş yapıyorduk. Şu dönemde otomobil üretimi yok. Bu durum, 2. el araçların yeniden değer kazanacağına işaret."