GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
8 Temmuz 2019 Pazartesi 11:41

İki otomotiv devi üretimde güçlerini birleştiriyor

Otomotiv sektöründe değişen trendler, üreticileri işbirliği yapmaya itiyor. Son olarak Volkswagen ve Ford'un, daha önce ticari araç üretimi konusunda yaptıkları anlaşmanın çerçevesinin genişletildiği bildirildi. Buna göre, elektrikli ve otonom araç teknolojilerini paylaşma konusunda uzlaşmaya vardığı belirtilen iki üreticinin, elektrikli otomobillerinde Volkswagen'in 'MEB' adı verilen elektrikli araç platformunun yer alması bekleniyor.

Otomotiv sektöründe yeni oyuncuların da katılımıyla artan rekabet ve yükselen maliyetler üreticileri bir süredir işbirliği yapmaya zorluyor. Bu üreticilerden Volkswagen ve Ford ise, daha önce açıkladıkları işbirliklerinin kapsamını genişlettiklerini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, iki dünya devi üretici elektrikli ve otonom araç teknolojilerini paylaşma konusunda uzlaşmaya vardı. İki şirket daha önce de ortak platformda ticari araç üretimi konusunda anlaşmıştı.

İşbirliği kapsamında iki markanın elektrikli araçlarında Volkswagen'in 'MEB' adı verilen elektrikli araç platformunun yer alacağı bildirildi.  

ÜRETİM İÇİN TÜRKİYE DÜŞÜNÜLÜYOR
Kaynaklar, Volkswagen denetim kurulunun Ford ile işbirliğinin kapsamını genişletmeyi ele almak üzere 11 Temmuz'da toplanacağını aktarıyor.(Habertürk)