GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Eylül 2024 Pazar 12:22

İki kez mahkemeden dönmüştü… Zeytinliklere sondaj halkın kantarına çıkıyor

İzmir-Aydın sınırındaki zeytinlik alana açılmak istenen jeotermal kuyularının halkın katılımı toplantısı tarihi belli oldu. Şirketin daha önceki iki başvurusu mahkeme tarafından iptal edilmişti. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rama Enerji ve Bilgi Teknolojileri Şirketi'nin jeotermal kaynak arama projesiyle ilgili çevresel etki değerlendirme sürecini başlattı.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, şirket İzmir-Aydın sınırındaki ruhsat sahasında 9 adet sondaj açmayı planlıyor. Şirket proje için 53 milyon TL bütçe ayırdı. 

ÇED sahaları çevre düzeni planlarına göre; sondaj noktaları orman ve tarım arazilerinde kalıyor.  Sondaj noktalarının etrafında zeytinlikler de yer alıyor. 

Projenin halkın katılımı ve bilgilendirilmesi toplantısı ise 15 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek. Toplantının yer ve saati önümüzdeki günlerde ilan edilecek.

Öte yandan Selçuk Havutçulu köylülerinin projeye itiraz edeceği öğrenildi.

Şirketin ilk iki başvurusu mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şirket sondaj noktalarını yer değiştirerek yeniden başvurdu. İptalin ana gerekçesi zeytinlikler olmuştu. Projenin halkın katılımı toplantıları ise eylemlere sahne olmuştu.

İstanbul merkezli şirketin sahibinin ise ünlü Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sinan Göker olması dikkat çekti.