GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
17 Nisan 2019 Çarşamba 11:48

‘İki kahve içer, bir türkü dinler unutursun’ dediler ama… O İzmir’in iyilik meleği

Çocuk gelişimi öğretmeni Hacer Mısırlı geçtiğimiz Şubat ayında ‘Oyuncak Kardeşliği’ projesi kapsamında Şanlıurfa’ya gitti. Temaslar sırasında yardımlarda bulunan Mısırlı arkadaşının kendisine, ‘İki günlük dağıtımla kendini kahraman ilan ettin. İzmir’e döndüğünde bir kahve içer iki türkü dinlersin buraları unutursun’ dediğini aktardı. Gelinen süreçte Mısırlı ‘Bir El Bin Umut’ adı altında sosyal sorumluluk projesi hazırladı. Çalışma kapsamında 15 aileye erzak dağıtımı yapılırken 15 öğrencinin de 3 aylık eğitim burslarının karşılandığı belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’de yaşayan çocuk gelişimi öğretmeni Hacer Mısırlı, ‘Bir El Bin Umut’ adı altında bir sosyal sorumluluk projesi düzenledi.

Mısırlı proje aracılığıyla ihtiyaç sahibi aile ve çocuklara ulaşıp kıyafet desteği sağlamak ve eğitim giderlerine bir nebze de olsa maddi olanak yaratmak istediğini vurguladı. Ayrıca çocuklara oyuncak, ayakkabı, erzak temin edilmesinin de yolunu açan Mısırlı bazı işletmelere başvurarak sponsorluk da sağladığını aktardı.

Mısırlı sanatçıların da katılım gösterdiği bir gece düzenlediğini açıklarken yaklaşık 15 bin TL’lik bir bağış toplandığını ifade etti. Bu miktar ile hastanelerde onkoloji ve bağırsak yetmezliğinde yatan çocuklara ve bebeklere bez, kıyafet, kırtasiye malzemeleri alındığını belirtti. Öte yandan Çiğli’de 15 aileye erzak dağıtımı ve yine 15 öğrencinin üç aylık eğitim burslarının da karşılandığı aktarıldı.

ŞANLIURFA’YA KARDEŞLİĞE GİTTİ, ‘İZMİR’E DÖNDÜĞÜNDE BURALARI UNUTURSUN’ DEDİLER PROJE HAZIRLADI!
Organize ettiği projenin çıkış noktası hakkında bilgi veren Mısırlı, “Şubat ayında ‘Oyuncak Kardeşliği’ adı altında gerçekleştirilen projeye destek olmak için Şanlıurfa ziyaretinde bulunmuştum. Orada projeyi yürüten arkadaşıma burada olmaktan çok mutlu ve huzurlu olduğumu söyledim. O da bana, ‘İki günlük dağıtımla kendini kahraman ilan ettin. İzmir’e döndüğünde bir kahve içer iki türkü dinlersin unutursun buraları’ demişti. Tam da şöyle oldu; sponsorumuz olan Can Dostlar Türkü Evi’nde bulunduğum sıra vicdanen kendimi rahatsız hissettim ve işletme sahibiyle o an orada görüşmek istedim. Ve projem orada biranda gelişti. Maksimum bir ay sonrasında gerçekleştirdim. Bunun manevi huzurunu yaşıyorum. Ancak bitmedi… Önümüzdeki ay ‘umuda pedal çeviriyoruz’ adı altında bir proje daha gerçekleştirip yazın gelmesine ramak kala yaklaşık 50 çocuğa bisiklet dağıtımı gerçekleştireceğim” dedi.